18. SVIBNJA 2012. 14:39h

U Maloj dvorani Doma sportova humanitarni turnir za hendikepiranu djecu

Invalidska kolica

Foto

Zagreb
0

Tekst

U Maloj dvorani Doma sportova 6. lipnja održat će se humanitarni turnir pod nazivom Četiri noćna kluba. Na turniru će nastupati poznate osobe iz svijeta sporta i s estrade, a sav prihod ići će udruzi Snaga koja pomaže djeci i mladeži s cerebralnom paralizom.

– Sva četiri kafića uplatila su u startu po pet tisuća kuna, dakle udruga Snaga dobit će najmanje 20 tisuća kuna. Usto su potporu dali i mnogi sponzori, od Aqua Vive, Zagrebačke pivovare, Zaštitarke kuće Bilić-Erić do Grada Zagreba. Tu je i braniteljska udruga Zavjet koja će na velikom koncertu u Lisinskom 25. svibnja također podržati turnir – rekao je organizator Matej Krišto i Zoran Rajčić

Na turniru će nastupiti četiri momčadi, zagrebački noćni klubovi BBS, History, Best i splitski Tropic. Tony Cetinski bit će trener Besta, Josip Šimić Historyja, BBS će predvoditi Slavko Goluža, dok će splitski Tropic vodit Gordan Boljat.

Turnir će se igrati u dvojci Doma sportova 6. lipnja u 19 sati, a mali Kristijan, koji boluje od cerebralne paralize, izvukao je parove. U polufinalu (2x15 minuta) igrat će BBS – Best i History – Tropic. Finale se igra 2x20 minuta. Tko će sve igrati? Bit će tu nogometaša iz svih hrvatskih prvoligaških klubova, zvučnih (malo)nogometnih imena, košarkaša, estradnjaka, sportaša iz raznih sportova: Dario Šimić, Tomo Šokota, Silvio Marić, Branko Strupar, Igor Bišćan, Jerko Leko, Nikola Pokrivač, Ante Vukušić, Filip Ozobić, Josip Palić, Robert Grdović, Petar Krpan, Goran Jurić, Ivan Tomečak, Josip Pivarić, Boštjan Cesar, Matej Delač, Mateo Pavlović, Hrvoje Štrok, Damir Kreilach, Josip Brezovec, Drago Gabrić, Frano Mlinar, Vedran Ješe, Bojan Bogdanović, Marin Rozić, Goran Vrbanc, Toni Cetinski, Boris Novković... samo su neki od sudionika.