AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

26. LIPNJA 2012. 13:17h

U srijedu otvorenje teniskog turnira za osobe s invaliditetom

Foto

Zagreb
0

Tekst

Sutra se otvara međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom Arcotel – Rezidencija55 Open 2012. Turnir će otvoriti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u 9 sati na terenskim terenima Nacionalnog teniskog centra, preko puta Hipodroma.

Turnir je ranga ITF 2 i trenutno je jedini turnir ovakve kategorije u Hrvatskoj. Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 50-ak natjecatelja i natjecateljica koji dolaze iz 18 zemalja svijeta, a po prvi puta će se održati i turnir u kategoriji kvadraplegičara (quads).

Najbolje rangirani natjecatelj i prvi nositelj turnira je Martin Legner iz Austrije koji se trenutno nalazi na 15. mjestu svjetske ITF rang liste. Najbolje rangirana natjecateljica na turniru je Marianna Lauro iz Italije koja se nalazi na 16. mjestu svjetske ITF rang liste.

Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno 7 natjecatelja. Dražen Mikšić najuspješniji je hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 109. mjestu ITF-ove rang liste. Na turniru će mu se pridružiti i Anto Joskić, Tomislav Čavar, Jozo Miloš, Željko Kladarić i Mario Sosnik, dok će iz redova teniskog kluba Sirius nastupiti Kristijan Trupković kojemu je ovo drugo međunarodno natjecanje u karijeri.