7. RUJNA 2013. 14:05h

Udovice hrvatskih branitelja: Sada Vukovar brani Hrvatsku

Foto

Zagreb
0

Tekst

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije podupire aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u protivljenju postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru koji, ističu, danas brani Hrvatsku i ujedinjuje je u borbi za pravdu i mir.

"Mi udovice hrvatskih branitelja i naša djeca u potpunosti podržavamo aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u sprječavanju nametanja ćirilice u Vukovaru", navode iz Udruge u otvorenom pismu potpore vukovarskom Stožeru.

Ističu kako se u Vukovaru branila Hrvatska koja je cijela disala i strepila za ranjeni Vukovar, a da sada Vukovar brani Hrvatsku i ponovno je ujedinjuje u borbi za pravdu i mir.

"Napokon su hrvatski branitelji ujedinili svoja nastojanja u obrani dobrobiti domovine za koju su se borili i ginuli", kažu u udruzi te pozdravljaju sve odluke braniteljskih i stradalničkih udruga sročene u zaključcima i zahtjevima prema Vladi.

Najavljuju kako će okupiti sve članove te djecu poginulih branitelja u prosvjedu i svim legitimnim akcijama za obranu hrvatskog Vukovara te vrednota i stečevina Domovinskog rata, "jer potezi i politika trenutnih moćnika, bez imalo pijeteta i skrupula, izaziva i dodatno opterećuje ovaj napaćeni narod".

"Vratite mir u Vukovar i prestanite sijati mržnju među ratom napaćene ljude. Prestanite politikantstvom sijati razdor tamo gdje nije potreban. Nametanje dvojezičnosti nije način i krivo tumačeni zakoni nisu opravdanje", poručuju u pismu. (Hina)