AUTOR agencija vlm
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

2. KOLOVOZA 2010. 20:42h

Urnebesni seksualni zapleti na zagrebačkoj Opatovini

Brojna publika oduševljeno je pratila predstavu.

Foto

Zagreb
0

Tekst

Zagrebačka Opatovina i ovo ljeto ugošćuje Histrione koji su u subotu imali premijeru - komediju "Lovački rog" G. Feydeaua koju je preveo i u kajkavski preoblikovao Vladimir Gerić. Redatelj predstave je Dražen Ferenčina.

"Teatar u gostima" Relje Bašića proslavio se “Gosponom lovcem”, a isti vodviljski tekst G. Feydeaua Histrioni su nazvali “Lovačkim rogom” i premijerno uprizorili na Opatovini. “Lovački rog” u cijelosti se izvodi na zagrebačkom kajkavskom u prijevodu i adaptaciji veterana Vladimira Gerića. Tu su i dobrodošli izleti u slovenski, mađarski, pa i srpski jezik, koji je u duhu rugalačke tradicije rezerviran za uloge žandara, koji je za ovu priliku dobio sasvim prigodno prezime Karamamlaz.

Glumački motori predstave koju je nezamjetno režirao Dražen Ferenčina su Nela Kocsis, Vid Balog i Adam Končić. Najveći posao odradila je Slavonka Nela Kocsis, koja je morala i misliti na kajkavskom kako bi dočarala lik Leonine Rapšic, samoborske poštene supruge koja se teškom mukom bori protiv vlastitih seksualnih poriva. Šteta što se u, za nijansu predugoj predstavi, koja je spomen i na film “Tko pjeva zlo ne misli”, nije našlo i više songova.