Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

18. SRPNJA 2012. 14:35h

Uz pomoć građana policija uhvatila lopove

Foto

Zagreb
0

Tekst

Trojica savjesnih građana jučer su bili u glavnoj ulozi u hvatanju dvojice pljačkaša zlatarnice u Sesvetama i lopova koji je krao bakrene žlijebove s obiteljske kuće u Novakima u blizini Samobora.

Dvojica razbojnika upala su jučer oko 18 sati u zlatarnicu u Ninskoj ulici i 58-godišnjoj vlasnici zaprijetili elektrošokerom te joj ukrali nekoliko stotina tisuća kuna vrijedan nakit. Na njihovu nesreću, 36-godišnji konobar iz obližnjeg kafića čuo je zapomaganje vlasnice i vidio ih kako bježe te je odmah pozvao policiju, koja je razbojnike uhvatila u obližnjoj Pakračkoj ulici.

Riječ je o 31-godišnjemu J.P., od prije poznatom policiji po nekoliko kaznenih djela, te o 24-godišnjemu Ž.K., koji dosad nije imao policijski dosje.

Na drugom kraju područja pod nadzorom zagrebačke Policijske uprave - u Novakima u blizini Samobora u ponedjeljak oko 23 sata dvojica mještana primijetili su 19-godišnjaka kako s krovišta obiteljske kuće na Rakitskoj cesti krade bakrene žlijebove. Dvojac je lopova uhvatio i zadržao do dolaska policije koja mladića od prije poznaje po imovinskom kriminalu.

Bez pomoći građana, policija je sinoć oko 21 sat na djelu uhvatila i dvojicu lopova u dobi od 32 i 33 godine koji su provalili u ljekarnu na Trgu Ivana Kukuljevića u Susedgradu. (Hina)