AUTOR: N.B.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

22. KOLOVOZA 2012. 20:13h

Zagrebački Zoološki vrt predstavlja Međunarodnu noć šišmiša

Foto

Zagreb
1

Tekst

Međunarodna noć šišmiša obilježit će se i u zagrebačkom Zoološkom vrtu u subotu 25. kolovoza, stoji u priopćenju ZOO-a. Kroz bogat edukativni program posjetitelji će moći naučiti ponešto o šišmišima i zašto je iznimno važno zaštititi te noćne sisavce.

- Hrvatska je jedna od europskih zemalja s najbogatijom faunom šišmiša. U našoj zemlji živi čak 35 vrsta šišmiša - ističe Daniela Hamidović, stručna suradnica u Državnom zavodu za zaštitu prirode, i naglašava da su sve vrste šišmiša u Hrvatskoj zakonom strogo zaštićene zavičajne vrste.

Stoga će do 18 do 22 sata posjetitelji moći poslušati mnogobrojna predavanja, a bit će tu i radionica i igara. Svoje edukativne kutke imat će i niz drugih ustanova i udruga koje se bave zaštitom šišmiša, a upravo zahvaljujući njima svi zainteresirani će moći pogledati kratki video o životu šišmiša, naučiti kako koristiti bat detektor, te upoznati izumrle vrste ovog jedinstvenog sisavca.

Na svijetu živi čak 1150 vrsta šišmiša, stoga ne čudi što je Europska noć šišmiša ove godine dobila globalni karakter, a čak je i cijela godina proglašena Međunarodnom godinom šišmiša.

ZOO poziva posjetitelje da se kostimiraju u šišmiše, a oni najorginalniji osvojit će i zanimljive nagrade. U zabavnom dijelu programa publiku očekuje koncert Martine Vrbos, mađioničar Vladimir Štimac, te bubnjarska radionica.