2. TRAVNJA 2012. 09:10h

Želite zaviriti u podmornicu? Posjetite ovih dana Tehnički muzej...

Foto

Zagreb
0

Tekst

Tehnički muzej od utorka 3.travnja pa do subote, 7.travnja 2012., posjetiteljima nudi mogućnost da razgledaju podmornicu iz Drugog svjetskog rata, CB 20 – njenu “utrobu”, navigacijske uređaje, postrojenje, naoružanje, sistem funkcioniranja, s kojim ciljem je napravljena...Podmornica CB-20 (kod nas nazvana "Mališan“), proizvedena 1943. u Italiji, jedinstveni je preostali primjerak – kompletna, originalna , nedirnuta (od dvadesetak proizvedenih), restaurirana, spada u tzv. džepne podmornice. Posada se sastojala od tri člana i zapovjednika. Dužine 15 metara, težine 35,4 tone, s dubinom zarona do 55 metara.

U podmornicu posjetitelji ulaze na vlastitu odgovornost; u sat vremena zbog sigurnosnih razloga u nju može ući do 36 osoba jedna po jedna. Obavezno odjenuti hlače, jaknu i prikladne cipele sa gumenim đonom ili tenisice. Osobe ne smiju biti teže od 120 kilograma, s opsegom struka ne većim od 130 centimetara ili promjera 60 centimentara. 

 Cijena ulaznice je 15 kuna, a djeca bez obzira na godine plaćaju ulaz u podmornicu. Grupne posjete su isključene kao i rezervacije ulaznica.