AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

30. SVIBNJA 2012. 11:06h

Ženska utrka u rekreativnom trčanju na Jarunu 3. lipnja

Foto

Zagreb
1

Tekst

Prva DM ženska utrka održat će se u nedjelju 03. lipnja na Jarunu (jugozapadni dio) s početkom u 16:00 sati. 

Ženska DM utrka u rekreativnom trčanju veoma je važan dio DM Green city projecta kojim se uoči Dana zaštite okoliša želi motivirati pripadnice ljepšeg spola da svojim sudjelovanjem promiču zdrav i aktivan način života te učine nešto dobro za sebe i svoje tijelo te okoliš.

Rekreativne trkačice na prvoj dm ženskoj utrci, natjecanjem na 1,3 km dugačkoj stazi, borit će se za bogate nagrade, uključujući DM Green city bicikle, a profesor kineziologije i kondicijski trener Mario Valentić pobrinut će se za fizičku pripremljenost sudionica na licu mjesta i održati polusatne vježbe zagrijavanja sa trkačicama.

U sklopu zabavnog programa DM Green city ženske utrke odvijat će se čitav niz interaktivnih nagradnih igara za posjetitelje i sudionike, a glavne nagrade će biti DM Green city bicikli i bogati pokloni sponzora.

Sudionike sportskog programa i sve okupljene posjetitelje, u večernjim satima zabavljat će najpopularniji hrvatski izvođači, grupa Connect, grupa Elemental i Nina Badrić. Cjelodnevni program vodit će Lana Klingor i Ines Preindl, uz stručnu pomoć i podršku Marija Petrekovića. Sudjelovanjem u DM ženskoj utrci natjecateljice će pomoći i udruzi ˝RTL pomaže djeci˝ koja će prikupljati dobrovoljne priloge pri akreditiranju sudionica prve DM ženske utrke.

Uz DM-ovo natjecanje za rekreativne trkačice, održat će se i DM biciklijada u suradnji sa udrugom ˝Moj Bicikl˝, kojoj je cilj osvijestiti građane i potaknuti ih na ovaj ekološki prihvatljiv, zdrav i jeftin način prijevoza u 2012., UN-ovoj Međunarodnoj godini energetske učinkovitosti. Sudionici DM biciklijade automatski ulaze u bubanj za vrijedne nagrade - DM Green city bicikle te dobivaju na poklon stražnje svjetlo za bicikl radi povećanja sigurnosti u prometu, donaciju udruge ˝Moj bicikl˝.