TEKST: T.Št.
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

NJEGA ZA NJU

9. SIJEčNJA 2010. 14:01h

Balzam za usne iz kućne radinosti

Tekst

Kako ne biste bacali novac na razne kupovne balzame, mi vam ovdje donosimo jedan jednostavan recept kako biste ga izradili kod kuće.

Po hladnom vremenu usnice često znaju ispucati što izgleda ružno i može biti podosta bolno. Mi vam ovdje donosimo jedan jednostavan recept kako možete sami kod kuće napraviti jednostavan balzam za usne koji će ih čuvati od hladnoće i vjetra.

-.--.-
Pčelinji vosak štiti vaše usne

Na laganoj vatri rastopite dvije žlice pčelinjeg voska i pola čajne žlice meda. Vosak će štititi vaše usne i poslužiti će kao baza balzama, dok će med stvoriti viskoznost te ih nahraniti. Dodajte nekoliko kapi propolisa, koji djeluje protuupalno, i esencijalnog ulja od lavande ili nekog drugog ulja  čiji vam se miris više sviđa. Zatim dodajte par kapi maslinovog ulja koje će dodatno nahraniti vaše usne. Važno je napomenuti kako vatra na kojoj pripremate balzam ne smije biti prejaka.

Nakon što ste sve sastojke izmiješali, balzam uspite u malu keramičku posudu koja se može zatvoriti kako biste ga mogli nositi sa sobom. Ostavite da se balzam preko noći stegne.