25. STUDENOG 2009. 07:14h

Ćufte s pireom

Tekst

Za pripremane ovog jela ne morate stajati kraj štednjaka cijelo vrijeme. Ako skuhate malo više, možete imati ručak i za dva dana

Sastojci potrebni za četiri osobe: 500 grama mljevenog mesa, 100 grama riže, umak od rajčice, 1 Fant za punjenu papriku

Priprema: Meso pomiješajte s Fantom i rižom prema uputstvima na vrećici i oblikujte lotpice. U veliki lonac dodajte malo ulja i na to brašna te pomiješajte, a onda dodajte i rajčicu i malo vode te sve promiješajte. Potom u rajčicu stavite ćufte i pustite da se lagano krčka na vatri. Ćufte nemojte miješati, nego ih s vremena na vrijeme protresite.

Jelo poslužite uz pire od krumpira.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!