AUTOR Martina Miličević pojatina dia.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

17. STUDENOG 2011. 01:10h

FOTO: Kako urediti stan od 40 kvadrata

Novo stanje-izradila Martina Miličević Pojatina dia.

Foto

Prijedlog uređen ...
0

Tekst

Čitateljicu je zanimalo kako urediti stan od 40 m2. Postojeći tlocrtni raspored je prihvatljiv, ali nedovoljno iskorišten. Mi smo se malo poigrali s dispozicijom samih unutarnjih zidova te na taj način dobili nove prostorne oblike. Kao prvo uklonili smo sva suvišna vrata, a ona preostala ugradili kao klizna u pregradne zidove.

To je omogućilo u kupaonici veći prostor za komunikaciju, umivaonik od 80 cm, a kadu smo zamijenili tuš kadom izvedenom u podu od keramike u obliku mozaika. Prijedlog je crni mozaik u kombinaciji sa bijelim sanitarijama i plohom ispod umivaionika u hrastovom furniru prirodne boje. Ukidanjem vrata od hodnika dobili smo ormar sada dužine 2,80m i otvorenu kuhinju. Prijedlog je bijela kuhinja sa eventualno gornjim elementima u nekoj od dinamičnih boja. (vidi fotogaleriju). U zidu između kuhinje i spavaće sobe postavljamo staklene pregrade pri vrhu zida u visini 30 cm što daje prirodno osvijetljenje kuhinji tokom dana. Spavaća soba je proširena i u nju sad stane ormar visine parapeta i dužine 260cm. Krevet je postavljen uz prozor radi iskoristivosti cijelog prostora i smještaja kreveta dimenzija madraca 160x200 cm.

Prijedlog je krevet iz kolekcije talijanskog proizvođača Bolzan Letti iz ponude Gallerie interijera. U njihovoj ponudi kreveta su tapecirani kreveti modernog dizajna s funkcionalnim spremištem s podiznim mehanizmom madraca s podnicom. U dnevnom boravku je pozadinski zid u potpunosti iskorišten od poda, u nekim dijelovima, sve do stropa. Garnitura za sjedenje smještena je ispod regala i sadrži krevet za svakodnevno spavanje, koji se koristi po potrebi (vidi fotogaleriju). Zid nasuprot garniture neka je obložen tapetom u nekom dezenu živih boja ili uzorka kao akcent u prostoru, gdje ostali namještaj ne dominira svojom bijelom bojom.

Svakako u ovako malom prostoru treba blagovaonski stol imati funkciju razvlačenja pa neka je što manji u svom osnovnom položaju. Iako malen prostorom,u ovakvom stanu  ne treba zaboravit na rasvjetu i njenu količinu osvijetljenja. Neka je dovoljno stropne rasvjete  koja će odati dojam većeg prostora, dekorativnom rasvjetom osvijetliti kuteve glavne prostorije radi dodatnog ugođaja. Zbog cjelovitosti prostora prijedlog je oblaganje podova osim, kupaonskog, parketom. Dinamiku prostoru dat će industrijski parket koji dolazi u nekoliko dimenzija i završnih obrada. Prijedlog je hrastov parket u kombinaciji prve i druge klase da bi njegova prirodno šarolika tekstura došla do izražaja.

Za detaljnije rješenje obratite se na mail: martina@galleria-interijeri.com, a ako trebate bilo kakav namještaj dođite s tlocrtom rješenja u Galleria interijere u centru Solidum gdje vas očekuje poseban popust od 20 %.

Više pogledajte u fotogaleriji Prijedlog uređenja stana od 40 m2