TEKST: Daniela Vujica
FOTO: Pixsell
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

30. SRPNJA 2010. 10:52h

FOTO: Vježbe i savjeti stručnjaka za olakšanje bolova u vratu i leđima

Vježbe za kralježnicu, stražnjicu i noge.

Foto

Bolovi u vratu i ...
0

Tekst

Voditeljica odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Kliničkoj bolnici Osijek i predsjednica ogranka Hrvatske lige protiv reumatizma za Osječko-baranjsku županiju,  Mr. sc. Mira Kadojić, dr.med., upozorila je na opsanosti od sjedilačkog načina života i rada.

Naime, zbog dugotrajnog sjedenja na radnom mjestu neminovno je da se pojavljuju bolovi u vratu i donjem dijelu leđa pa je nakon posla potrebno pronaći neki sport i fizičku aktivnost kojim bi se savki čovjek trebao svakodnevno baviti.

Vježbe pilatesa, fitness, svakodnevna šetnja ili vožnja bicikla uvelike će utjecati na posljedice dugotrajnog sjedenja na poslu.

Centar zdravlja Kadojić d.o.o. ustanova je za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, neurologiju i fizikalnu terapiju.

Fizikalna medicina i rehabilitacija, fizikalna terapija sanira poteškoće uzrokovane reumatskim te mišićno koštanim oboljenjima, posljedice trauma, posljedice moždanog udara i drugih cerebrovaskularnih bolesti, tegobe vezane uz suvremen način života: stres, umor, smanjena opća kondicija.

Fotogaleriju vježbi za bolove u leđima i vratu koje je demonstrirala fizioterapeutkinja Martina Petranović pogledajte OVDJE: