PERNATA ROMANSA

13. VELJAčE 2009. 14:41h

FOTO: Zaljubljene papige Inca i George

Tekst

Zaljubljene ptičice dijele kavez i čitavo su vrijeme zajedno, a u zoološkom vrtu u kojem stanuju predstavljaju pravu atrakciju.

Papigice George i Inca zaljubljeno će dočekati Valentinovo. On ima osamnaest, a ona sedamnaest godina, a zaposlenici zoološkog vrta Whipsnade u Velikoj Britaniji tvrde kako su nerazdvojni otkako su se upoznali, javlja Bedford Today.

Zaljubljene ptičice dijele kavez i čitavo su vrijeme zajedno, a u zoološkom vrtu u kojem stanuju predstavljaju pravu atrakciju.

Rebecca Feenan koja radi kao čuvarica ptica u ZOO-u tvrdi kako u svijetu papiga doživotna monogamija nije rijetkost. Uz malo ljudske pomoći, George je Inci u vrijeme iščekivanja Valentinova darovao crvenu ružu kako bi joj pokazao kako njihova ljubav još uvijek cvate.

Biolozi tvrde da su papige izrazito inteligentne životinje koje su po svojoj psihološkoj prirodi sklone doživotnom vezanju za partnera. Pogledajte fotogaleriju Zaljubljene papige Inca i George.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!