15. LIPNJA 2013. 12:20h

HOLLYWOOD PROTIV NUKLEARNOG ORUŽJA Glumci poslali poruku članicama G8

Foto

Život
0

Tekst

Nekoliko holivudskih zvijezda, među kojima Robert de Niro, Michael Douglas i Morgan Freeman, sudjelovalo je u video uratku emitiranom u petak kojim se poziva članice skupine G8, prije summita u Sjevernoj Irskoj, da se odreknu nuklearnog oružja.
Američki glumac Matt Damon i austrijski glumac, dobitnik dva Oscara, Christoph Waltz, također sudjeluju u tom dvominutnom filmu snimljenom na inicijativu udruge protiv nuklearne energije Global Zero.

"Poruka stručnjaka nacionalne sigurnosti i građana iz cijelog svijeta je jasna: jedini način uklanjanja nuklearne opasnosti je odreći se nuklearnog naoružanja", kaže Michael Douglas u filmu.

Morgan Freeman dodaje: "Nuklearno oružje je zastarjela relikvija iz hladnog rata, ne odgovara aktualnim prijetnjama i stoji više stotina milijardi dolara. Vrijeme je da ga se riješimo".

Suosnivač Global Zeroa Matt Brown kaže da je videu cilj izazvati američkog i ruskog predsjednika Baracka Obamu i Vladimira Putina koji bi se sljedećeg tjedna trebali susresti u okviru G8 u Sjevernoj Irskoj.

Među ostalim glumcima koji su sudjelovali u videu, a može se pogledati na stranici Global Zeroa, nalaze se Alec Baldwin, John Cusack, Danny DeVito, Whoopi Goldberg, Zoe Kravitz, Martin Sheen i Naomi Watts.

(Hina)