ŠTO, KADA, KAKO?

26. RUJNA 2008. 22:58h

Kako izgledati neodoljivo u osam koraka

Tekst

Gotovo svatko može izgledati lijepo bez obzira na genetski određene kvalitete. Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako izgledati ljepše.

1. Eksperimentirajte sa što više stilova odijevanja i tipova frizura. Kako ćete inače otkriti što vam najbolje stoji? Ne trebate se bojati ako tu i tamo doživite modnu katastrofu jer ćete na kraju pronaći stil kojima vam najviše odgovara.

2. Vježbajte svaki dan kako bi vaše tijelo bilo u top-formi. Nije bitno ako imate ravne grudi ili kratke noge. Sve dok vam je tijelo zdravo i primjerene težine, izgledat ćete super.

3. Ovlaživanje nije bitno jedino za vaše lice. Nanošenja losiona na cijelo tijelo održavat će ga glatkim. Potrebno je povremeno napraviti i piling kako biste uklonili mrtve stanice. Bitno je vlažiti ruke, laktove i koljena koji su podložniji isušivanju.

4. Perite lice dvaput dnevno i uvijek upotrebljavajte sredstvo za čišćenje lica, ovlaživač i ponekad toner. Pitajte svoj dermatologa što je najbolje za vašu kožu. Na odmet nije ni stavljanje maske za čišćenje lica, ali ne previše jer prekomjerno korištenje može s lica ukloniti esencijalna ulja.

5. Održavajte vaše obrve i čupajte ih često. Često čupanje istih dugoročno ih može prorijediti, pa će svako sljedeće čupanje biti manja muka. Ako niste sigurno da posao radite kako treba, otiđite profesionalnom kozmetičaru.

6. Pri stavljanju šminke bitno je da je nanosite pri dobrom osvjetljenju. Možete izgledati dobro u zadimljenoj i mračnoj prostoriji, no izlaskom na sunce pogrešno nanošenje šminke može postati očito.

7. Uvijek upotrebljavajte isti parfem, pa će vas ljudi prepoznati po mirisu. Nanesite ga na vrat, ruke, dlanove i koljena. Ipak, nemojte pretjerivati.

8. Da biste održali nokte lijepima i jakima, režite ih često. Uskladite boju laka s odjećom i klonite se crnog laka. Ako naginjete tamnim bojama, radije upotrijebite tamnoljubičastu.