TEKST: T.Š.
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

LJEPOTA LICA

26. SRPNJA 2009. 16:14h

Kako pravilno počupati obrve?

Tekst

Mislite da svatko zna pravilno počupati i oblikovati obrve? Iznenadili biste se. Donosimo pravi način oblikovanja dlaka iznad vaših očiju.

Obrve su iznimno bitan detalj na čovjekovom licu, posebice kad su u pitanju žene. One nisu nebitne dlake koje vam samo predstavljaju 'tlaku', već su puno više od toga. Ovisno o načinu kako ih oblikujete, možete postići razne izglede. Možete izgledati tajanstveno, seksi, pametno, lukavo ili pak neuredno, čudno, pa čak i priglupo.

Obrve se uvijek čupaju navečer prije spavanja, kako bi se koža opustila i nestalo možebitno crvenilo. Ne čupajte ih 10 minuta prije zakazanog sastanka.
Najzanimljiviji su oni koji počupaju obrve na način da ostanu tri i pol' dlake u širokom i viskom luku. Te gospođe izgledaju kao da su non-stop u šoku, potpuno iznenađene. Dakle, ovo je jedini pravilni način kako se čupaju obrve. Prvenstveno, obrve se treba čupati pincetom koja ima dva blago nakošena vrha. Pri čupanju treba potegnuti u suprotnom smjeru od onog u kojem ste dlaku primili. U suprotnom ćete osjetiti poprilično veću bol.

Dodatne definicije obrva

Nikad ne čupajte dlake iznad samih obrva. Uvijek pripazite na to da zahvatiti dlaku što bliže njenom korijenu kako biste je cjelovitu i lakše iščupali. Kako biste umirili neke nestašne dlake, samo upotrijebite gel za kosu i lagano ih počešljajte.

Ako namjeravate obrvama dati dodatnu definiciju, lagano u boji što sličnijoj pravoj boji vaše kose nanesite malo olovke za obrve.

Na umu uvijek treba imati oblik vašeg lica i činjenicu kako obrve treba upravo njemu i prilagoditi, a ne da postignete izgled kako ništa na vašem licu ne ide jedno s drugim. Naime, nepravilno počupanim obrvama možete poremetiti čitavu estetsku ravnotežu lica.