20. SRPNJA 2012. 22:13h

Korisnici su zadovoljni travom gospodina Perazza

Foto

Život
1

Tekst

 Unatoč velikim ljetnim vrućinama, visokim temperaturama i rijetkim oborinama, trava je u nekim četvrtima New Yorka i New Jerseya ovoga ljeta zelenija nego ikada dosad.

Vlasnici kuća s vrtovima, čija je trava uglavnom spržena i požutjela odlučili su prihvatiti usluge Joea Perazza koji im je ponudio bojenje travnjaka u zeleno posebnim netoksičnim, biorazgradivim bojama. Perazzo kaže kako mu posao cvate. Tvrtku je otvorio u newyorškoj četvrti Staten Island prije nekoliko godina, a na zamisao je došao nakon što je čuo da prije velikih svjetskih natjecanja domaćini sportskih događaja boje travnjake na stadionima. Osim Perazzove, u regiji se, ali i u drugim dijelovima zemlje u zadnje vrijeme pojavilo još sličnih tvrtki.

"U posljednjih nekoliko tjedana imamo sve više posla", kaže Perazzo te objašnjava da su njihove usluge ove sezone bile osobito tražene, s obzirom na velike ljetne vrućine, visoke temperature i rijetke oborine. Za 10 centa Perazzo i njegovi suradnici obojat će vam četvorni metar travnate površine. Boja u spreju netoksična je i biorazgradiva, a sprejem se može tretirati ukrasno grmlje, pa čak i krošnje stabala.

Takva boja na travnjacima i ostalom bilju može potrajati do proljeća, kada obično niče nova trava. Ako travnjak nije u potpunosti uništen i vlasnik ga u međuvremenu odluči pokositi, boja će potrajati i nakon dvije do tri košnje.

Korisnici su iznimno zadovoljni i tvrde da travnjaci izgledaju potpuno prirodno. Perazzo se pohvalio kako može ponuditi bojanje različitim nijansama zelene, ovisno o tome u kojoj je mjeri travnjak požutio. Nedavno mu je netko od klijenata predložio da travnjak u povodu proslave Dana neovisnosti oboji u boje američke zastave - crveno, bijelo i plavo. Kazao je kako će o tome ozbiljno razmisliti i proširiti ponudu. (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!