7. SVIBNJA 2012. 19:55h

Ljudi u tridesetima nezadovoljni seksom, najviše uživaju 50-godišnjaci

Foto

Život
0

Tekst

Žene u tridesetima najnezadovoljnije su svojim seksualnim životom, a razlog su za to najviše zabrinutost zbog financija te stres zbog brige za djecu, zbog čega su uglavnom preumorne i nezainteresirane za seks.

– Pritisci kao što su krediti, briga o djeci, a k tome još i stres zbog recesije i financijske krize snažno utječu na seksualni život. Tridesetogodišnjaci su uvijek najkompleksnija grupa, uvijek postoji ta želja da "imaju sve", ali važno je ne odustati od svog seksualnog života – kaže seksologinja Paula Hall. 

Ona kaže i da je velik problem nedostatak komunikacije, koji je iznimno bitan za zadovoljavajući seksualni život. 

Veliko istraživanje o seksualnim navikama, Sex Census 2012., u kojem je sudjelovalo gotovo 25.000 ispitanika, pokazuje da 50-godišnjaci nemaju razloga za brigu. Najbolji je seks u pedesetima, a seksualno samopouzdanje je na vrhuncu između 60. i 69. godine. U tim su godinama žene ocijenile svoje umijeće u krevetu prosječnom ocjenom 6, dok su si 18-godišnjakinje dale samo četvorku. Između 50. i 59. godine čak 52 posto ispitanika izjavilo je da je zadovoljno svojim seksualnim životom.