29. PROSINCA 2011. 10:32h

Mark Zuckerberg se odmara u Vijetnamu, tamo je pak Facebook zabranjen

Mark Zuckerberg

Foto

Život
0

Tekst

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg najbolje zna kako u vrijeme blagdana pobjeći daleko od svoga posla, i to ni manje ni više nego u komunistički Vijetnam - zemlju koja blokira pristup njegovoj društvenoj mreži. U tu je zemlju stigao 22. prosinca, a Badnjak je proveo odmarajući se u popularnom turističkom naselju Ha Long Bay. Na Božić je odlučio promijeniti ambijent pa je otišao na sjever zemlje, u planinski grad Sapu gdje se provodio jašući bivola. Vijetnamski dužnosnici potvrdili su njegov boravak u zemlji, a dokazuju to i fotografije koje su dva dana nakon Božića prenijele svjetske agencije. Strogi vijetnamski cenzori zaključili su da Facebook nije dobar za njihovu mladež pa su ga odlučili blokirati, no informacije s terena govore da mladi vrlo lako zaobilaze ta ograničenja i normalno otvaraju profile na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Mark Zuckerberg (27) Facebook je osnovao 2004. godine, a ta mreža danas broji više od 800 milijuna korisnika od kojih ih je oko 1,4 milijuna u Hrvatskoj. Facebook je nedavno najavio i svoj skori izlazak na burzu, a procjenjuje se da kompanija vrijedi oko 100 milijardi dolara.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!