ZARADITE 900%

25. OžUJKA 2008. 15:41h

Najunosniji posao na svijetu je gradnja WC-a

Foto

Život
1

Tekst

Rezultati studije su pokazali kako čak 2,6 milijardi ljudi, uključujući i 980 milijuna djece nema pristup normalnom sanitarnom čvoru.

Znanstvenici sa sveučilišta UN otkrili su koji posao može donijeti najviše zarade investitorima. Radi se o konstrukcijskom poslu, ali ne o gradnji velikih šoping centara, već o gradnji WC-a.

-.-http://static.flickr.com/-.-
Photo http://static.flickr.com/  
Za svaki uloženi dolar može se zaraditi 900 dodatnih dolara, što je zarada od 900%.

Prije dolaska do ovakvih čudesnih zaključaka stručnjaci su obavili mukotrpan rad proučavanja statističkih podataka.

Rezultati njihovog rada su pokazali kako čak 2,6 milijardi ljudi, uključujući i 980 milijuna djece nema pristup normalnom sanitarnom čvoru. Mjestu na kojem stanovnici zapadnih zemalja provedu i do 15 sati mjesečno, odnosno tjedan godišnje.

Da bi se broj ''patnika'' bez WC-a prepolovio do 2015. godine, potrebno je utrošiti i do 38 milijardi dolara, što je samo jedan posto novca koji se utroši na obranu, a ulaganje bi donijelo neto profit od 300 milijardi američkih dolara.

Problematika je prilično ozbiljna, jer manjak pristojnih WC-a dovodi do širenja dijareje, koja godišnje ubije preko 1,8 milijuna ljudi, a 90% njih su djeca ispod pet godina. Stotine milijuna drugih razviju razno-razne parazitske bolesti. Rezultat toga je da se oko 12% medicinskih budžeta u tim zemljama troši isključivo na liječenje dijareje. Osim toga, manjak sanitarnih čvorova uzrokuje i velika zagađenja, kako okoliša, tako i vode, piše Pravda.