30. LIPNJA 2012. 18:41h

Nakon objave članka o bogatstvu obitelji Jiniping, Kina blokirala Bloomberg

Foto

Život
0

Tekst

Kina je u subotu blokirala internetsku potragu po ključnoj riječi Xi, dan nakon što je agencija Bloomberg objavila članak o bogatstvu kineskog potpredsjednika Xi Jinpinga i njegove obitelji.

Bloomberg je kompilirao dokumente koji pokazuju da se bogatstvo proširene obitelji potpredsjednika Xija penje do nekih 376 milijuna dolara.

U članku se jasno kaže da sredstva ne glase ni na ime kineskog potpredsjednika, niti njegove supruge ni kćeri, te dodaje da ništa ne navodi na sumnju da su se Xi Jinping ili njegova obitelj bavili ilegalnim aktivnostima.

Ipak, kineske su vlasti odlučile blokirati pristup web stranici Bloomberga nakon objave članka u petak, a cenzura se u subotu proširila na pretragu po ključnoj riječi Xi na internetu i mikroblogovima. Pristup članku na Bloombergu i Business Weeku i dalje je blokiran. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!