NJEGA KOSE

18. KOLOVOZA 2007. 17:17h

Njega kose na prirodan način

Tekst

Majka priroda se svojim plodovima pobrinula ne samo za naše zdravlje, već i za njegu naše kose.

I ptice na grani pjevaju kako je voće i povrće najzdravija hrana za naše tijelo i naše zdravlje, ali i da je korisna i za našu ljepotu.

Aloe Vera ubrzava rast kose

Aloe Vera je produkt koji se često koristi u kozmetičkoj industriji. Ova biljka vitaminima iz svog soka pomaže našoj koži i kosi da izgledaju odlično. Hrani kosu proteinima i mineralima, ubrzava njen rast i daje joj sjajan i zdrav izgled.

*Nanesite sok Aloe Vere na kosu i masirajte tjeme, ostavite da djeluje 15 minuta, te isperite toplom vodom. Isprobajte Aloe Vera šampon od Crabtree & Evelyn.

Rajčica za plavuše

Još jedan prirodni produkt koji može vašoj kosi pomoći da izgleda fantastično je rajčica. Posegnite rukom i za kečapom koji će ukloniti zeleni ton s plave kose koji je uzrokovan klorom iz bazena.

*Prilikom upotrebe rajčice na plavoj kosi treba biti oprezan, nakon temeljitog nanošenja treba ju odmah isprati kako bi izbjegli crvenkasti ton.

*Pomiješajte kečap s velikom žlicom ulja i nanesite na kosu. Ostavite da odstoji maksimalno 10 minuta. Ovo je idealan recept za suhu kosu koju će proteini iz rajčice učiniti sjajnom i fleksibilnom.

Majoneza za suhu kosu

Majoneza kao i rajčica ima rješenje za suhu kosu.

*Temeljito ju nanesite od tjemena pa sve do vrhova i pustite da djeluje nekoliko minuta. Stavite šampon na kosu i potom dodajte regenerator.

Ocat za sjaj

Ako želite da vam se kosa sjaji poput dijamanta - koristite ocat.

*Pomiješajte 5 žlica octa s 2 žlice vode i nanesite na kosu. Istina je da intenzivno miriše, ali nakon što vidite rezultat i to će postati zanemarivo. Među profesionalcima je poznato da je ocat izvrsno rješenje za uklanjanje peruti.

Limun za zdrav izgled i postojan ton vlasi

Operete li kosu sa svježe iscijeđenim sokom limuna ona će postati sjajna i dobiti zdrav izgled, te pojačati ton kose.

*Na mokru kosu nanesite mješavinu od 5 žlica limunovog soka i 1 žlice meda, ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom koristeći na kraju regenerator ili ocat, savjetuje trybeautytips.