SEX

7. LIPNJA 2007. 16:22h

PENIS - istina o veličini

Tekst

Je li i koliko je važna dužina penisa za muškarce, ali i žene? Utječe li premalo ili previše centimetara negativno na seksualni život?

Jedna od glavnih tajni o kojima se priča i špekulira je sigurno dužina penisa. Većina muškaraca koji su upitani za njegove "mjere" mudro se izvukla šaleći na taj račun, ali baš ni jedan nije želio reći dužinu svog penisa. Bilo je i onih koji su odgovorili da ne znaju, ali to je ipak lakši put izbjegavanja istine.

A zašto? Većina žena dužinu penisa ne stavlja kao prioritet pri odabiru partnera iako je to važna stvar, ali varira od žene do žene. Ipak je to veća frustracija muškarcima koji su od školskih klupa suočeni s "konkurencijom", tj. uspoređivanjem penisa s kolegama prilikom tuširanja nakon utakmica i sličnih situacija.

                                                                  Čiji je najduži?

Pravilno mjerenje penisa je ono u erekciji od korijena do vrha. Ako pri tome računate i testise, znači da varate. Prema istraživanjima dužina penisa kod prosječnog Europljanina bijelca je 15,60 cm. pripadnici žute rase imaju nešto kraći penis, ali oni su i po tjelesnoj konstrukciji sitniji. Prosječno imaju penis dug 12,60 cm.

Svima je poznata fama o crncima, za koje se govori da imaju jako dugačak penis u odnosu na druge rase. Međutim, situacija je puno drukčija. Prosječan crnac može se pohvaliti centimetrom više nego kod bijele rase, što znači da dužina njegovog penisa u erekciji iznosi 17 centimetara.

Istraživanje provedeno po narodima pokazalo je da su Palestinci vlasnici najdužih penisa. Međutim, državljani koje zemlje imaju najmanji, nije poznato niti objavljeno. Čast izuzecima!

                       

Muškarci i penis

Muškarci su narcisoidna bića, što nikada ne bi priznali.

Dužina penisa im je jako važna najviše zbog uvriježenog mišljenja da je onaj koji ima veće spolovilo muževniji i plodniji. Od davnina su ljudi veliku važnost pridavali dužini i debljini penisa, što dokazuju crteži na zidovima pećina i skulpture iz prošlosti.

Ipak većina muškaraca koja ima relativno "mali" penis, po svom ili mišljenju nekoga drugog, često imaju psihičkih problema. Posljedice su nedostatak samopouzdanja, nesigurnost zbog koje često odustaju od seksualnih odnosa. Najčešće dolazi do toga s novom partnericom jer se boje da ona neće biti zadovoljna ili, još gore, da će ga ismijati.

Isti problem imaju i natprosječno "obdareni" muškarci. Veličina njihova penisa može kod partnerice izazvati bol i neugodu. Stoga je važno razviti što je ranije moguće zdravu svijest o seksu i prihvatiti sebe i svijet raznolikosti. Osoba koja vam se ruga nije vrijedna truda.

Znanstvenici su otkrili da muškarčev penis raste do smrti, a tome pridonosi i trešenje uda nakon mokrenja. Nevjerojatno, ali istinito!

Što kažu žene

Ženama je zaista bitna veličina zbog veće ugode, ali im to nikako nije prioritet. A zašto bi i bio ako je njihov partner odličan ljubavnik i divan čovjek. Bar u današnje vrijeme nema problema. Ako žudi za veličinom, lako može otići i kupiti vibrator dimenzija koje želi.

Žena može smatrati boljim svoj položaj u društvu ako njezin partner ima veliki penis jer se osjeća kako je nadmašila konkurentice. Isto tako, i pogled na veliki penis stimulira.

Međutim, za prakticiranje analnog i oralnog seksa žena će biti zadovoljna manjim penisom zbog udobnosti. Kod analnog odnosa manji penis se lakše prilagođava ženskom tijelu.

Prilikom felacija ako muškarac ima jako veliki penis, ženi to može biti problem jer može ostati bez zraka ili osjetiti mučninu. Tako su u izboru penisa ukusi različiti pa svatko može naći svoga obožavatelja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!