25. TRAVNJA 2012. 14:37h

Renomirani hrvatski dizajneri na Dm Green City modnoj reviji

Foto

Život
0

Tekst

Renomirani hrvatski dizajneri, Ivona Martinko, Xenia Design, Katarina Džale, Larija Tatar, Jelena Lasić, Adrijana Subotić Pjajčik i Zoran Aragović odabrat će modele iz modne agencije Thalia Tihane Harapin Zalapugin koji će najbolje iznijeti njihovu kreativnu ideju u sklopu dm green city modne revije.

dm green city modna revija održat će se u srijedu, 09. svibnja u šoping centru City Center One (zapad) sa početkom u 20 sati. Radovi će se većinom temeljiti na održivoj modi, grani modne industrije u kojoj proizvod nastaje u potpuno prihvatljivim eko uvjetima i od potpuno prihvatljivih eko materijala, pri čemu se vodi briga o okolišu, ali i samim ljudima koji proizvode odjeću. Cjelokupni styling modela imat će eko predznak, pa će tako modeli biti našminkani alverde prirodnom kozmetikom. Tema ovogodišnje dm green city modne revije je bicikl, a najuspješniji hrvatski dizajneri predstavit će ga kao neizbježan modni dodatak koji se odlično uklapa u poslovni stil svake ekološki osviještene žene. Na taj način dm želi još jednom ukazati na ekološki odgovorne načine prijevoza te važnost energetske učinkovitosti i smanjenja emisije CO2. Posjetitelje će, uz modne poslastice, zabavljati glazbeno scenski nastupi popularnih izvođača.

U sklopu dm green city projecta 2012 već je održana dm zelena turneja električnim automobilom od Dubrovnika do Geneve, obilježen je Dan planete Zemlje svečanim otvaranjem projekta na Cvjetnom trgu, a slijede dm eko modna revija 09.05., edukativno sportsko zabavna manifestacija na Jarunu 03.06., u sklopu koje će se održati prva dm ženska utrka i biciklijada uz koncertni program te svečana dodjela dm green city nagrada ekološki najosvještenijim pojedincima i kompanijama 14.06. u dvorani Tucman u Zagrebu.