TEKST: R. C.
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

PRAKTIČNI SAVJETI

2. SIJEčNJA 2010. 15:24h

Riješite se celulita kod kuće!

Tekst

Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći u smanjivanju neželjenih naslaga celulita, a možete ih lako primijeniti kod kuće.

Postoje brojni skupi kozmetički tretmani koji vam mogu pomoći u rješavanju nakupina celulita, a ukoliko vam se oni čine preskupima i ne možete si ih priuštiti - ne očajavajte.

Donosimo vam nekoliko korisnih i učinkovitih savjeta koji će vam pomoći da sami utječete na smanjenje naslaga celulita, a možete ih primijeniti kod kuće.

Odavno je poznato je da dijeta i vježbanje igraju važnu ulogu u smanjenju celulita, ali postoje i neki drugi faktori koje ne smijemo zaboraviti.

Pri smanjenju celulita, potrebno je najprije osloboditi tijelo od otrova nakupljenih u njemu, a posebno se to odnosi na jetru i debelo crijevo. Pritom je važno napomenuti da iz organizma treba izbaciti nikotin i kofein, treba izbjegavati slana jela i uzimati dovoljne količine vode.

Luk je odličan za skidanje celulita

-.-Pliva-.-
Photo Pliva  
Jedite hranu bogatu hranjivim sastojcima, poput soje, borovnica i orašastih plodova. Također je važno osigurati dovoljne količine glukoze, vitamina B i masnih kiselina. Luk je odličan za skidanje celulita s obzirom da je on i prirodni diuretik koji oslobađa vodene naslage na koži.

Vježbanje je još jedan važan faktor pri skidanju nepotrebnih naslaga celulita, koji pomaže i kod učvrščivanja nogu i oblikovanja mišića stražnjice. Pritom radite posebne vježbe kojima ćete povećati mišićnu masu, a u tome će vam pomoći šetnja, vožnja bicikla, hodanje po stepenicama, joga i pilates. Što manje masnoća uzimate, a istodobno povećavate mišićnu masu, tim će prije vaš celulit nestati.

Kako bi poboljšali cirulaciju i smanjili masne naslage, prakticirajte masažu na kritičnim mjestima na dnevnoj bazi. Možete se poslužiti i četkom za tijelo dok ste pod tušem, što će drastično ubrzati vašu cirkulaciju. Napravite si toplu kupku koja će vas opustiti i pritom koristite uljne proizvode za aromaterapiju.

Iskušajte piling od zrnaca kave i morskih algi

Jedan od načina da smanjite celulit je i taj da nosite steznik, a prednost je ta što zimi ionako na sebi imate više slojeva tople odjeće tako da se steznik neće ni primijetiti.

-.-www.smh.com-.-Sirova kava u skladištu
Sirova kava u skladištu
Photo www.smh.com  
Kod kuće možete napraviti i piling za tijelo tako da pomiješate zrnca kave i morske alge, koje se inače koriste u rješavanju raznih problema. Zagrijte zrnca kave i nanesite ih na kritične točke na tijelu, a zatim ih zamotajte s vlažnim morskim algama (njih možete nabaviti u prodavaonicama zdrave hrane).

Nakon toga, tijelo pokrijte plastičnim omotačem i ostavite da djeluje oko pola sata. Nakon toga se istuširajte masirajući pritom kritične točke i dobro isperite piling.

Može se dogoditi da celulit nikada u potpunosti ne nestane s vašeg tijela, ali ga svakako možete svesti na minimum i poboljšati svoj izgled, posebice u situacijama kada namjeravate odjenuti bikini ili minicu.