9. LISTOPADA 2012. 17:06h

Sakupljeno 15.000 olupina u sklopu akcije koja traje osam godina

Foto

Život
0

Tekst

U sklopu akcije "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" koja je započela 2004. inicijativom fotografa Romea Ibriševića i stalnih partnera Renault-Nissan Hrvatska, C.I.O.S.-a i Auto Bilda te udruge Zelene stope, do danas je uklonjeno 15.000 olupina iz raznih parkova prirode, jezera, mora, dvorišta i livada te su otkrivena razna odlagališta.

"Otkrivena su nevjerojatna odlagališta, poput onog na otoku Žirje, koji ima samo 30 stanovnika, a više od 250 olupina", stoji u današnjem priopćenju organizatora.

Ističu da se na nekim dijelovima Hrvatske na području od samo 20 kilometara može naći i do 20 olupina te da se akcija čiji je moto "Do posljednje olupine" nastavlja i to sa sve većim brojem sudionika.

Organizatorima je prilikom čišćenja pomagala Gorska služba spašavanja, vojska s helikopterima, poštari i građani.

U povodu izvlačenja 15.000-te olupine organizirana je mala proslava u reciklažnom dvorištu CE-ZA-R Centra za reciklažu C.I.O.S. grupe na kojoj su prisustvovali Romeo Ibrišević, voditeljica ureda Uprave Tajana Tomašević, Igor Petković iz Renaulta-Nissan Hrvatska i izvršni urednik Auto Bilda, Zoran Škvorc. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!