NJEGA ZA NJU

31. SIJEčNJA 2010. 10:35h

Spriječite pucanje i listanje noktiju

Tekst

Lijepi nokti privlače poglede. Pobrinite se da s nekoliko trikova zaštitite svoje nokte od vanjskih utjecaja kako bi izgledali zdravo.

Nokti su odraz zdravlja i ljepote. Za njihovu njegu potrebno je malo vremena i par trikova, a izgled koji će poprimiti, mamit će poglede.

Nemojte koristiti vaše nokte kao 'alat' i izbjegavajte raditi neke stvari koje ih mogu oštetiti.

Kako biste spriječili pucanje noktiju i njihovo listanje, obogatite svoje prehranu kalcijem, koji hrani nokte dajući im otpornost i čvrstinu. Posavjetujte se s liječnikom kako bi vam prepisao dodatak prehrani koji sadrži ovaj vrijedan kemijski element.

Koristite proizvode koji u sebi sadrže alkohol i parfeme. Oni će vaše nokte učininti čvršćima, a to znači da će manje pucati.

Kada obavljate razne kućanske poslove, nosite gumene rukavice. One će zaštiti vaše nokte od dugotrajnog izlaganja vodi i agresivnih deterženata prilikom pranja suđa.

 

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!