ZANIMLJIVO PRIZIVANJE KIŠE

26. SRPNJA 2009. 13:18h

U Indiji gole djevojke trče poljima

Tekst

U Indiji kišu prizivaju tako što vjenčavaju žabe, no zasigurno je puno zanimljivije vidjeti gole Indijke kako vuku plugove u polju.

Farmeri iz jedne indijske pokrajine našli su se u bezizlaznoj situaciji. Naime, njihova su polja s urodom potpuno presušila jer monsunskih kiša već neko vrijeme nema na vidiku. Dosjetili su se stoga usmenih predaja pa su po starom vjerovanju na polja poslali gole žene.

Tamošnji stanovnici vjeruju kako su bogovi katkad nenaklonjeni seljaku, a ovaj ritual ponavljaju neprestano, odnosno, sve dok ne uspiju 'prizvati' obilnu kišu.
Indijci su skloni vjerovanju da njihove neudate kćeri donose kišu rastrče li se gole po poljanama. Muškarac koji je svjedočio zanimljivom obredu rekao je da je vidio kako su starije žene pomagale mladim djevojkama da povlače plugove, piše Metro.

Tamošnji stanovnici vjeruju kako su bogovi katkad nenaklonjeni seljaku, a ovaj ritual ponavljaju neprestano, odnosno, sve dok ne uspiju 'prizvati' obilnu kišu. Seljaci u Indiji našli su se pogođeni golemom sušom koja je uzrokovala goleme štete u pojedinim predjelima.

Ranije ovog tjedna, farmeri iz zapadnog Bengala održali su ceremoniju vjenčavanju žaba, koja bi također, prema legendama, trebala donijeti toliko željenu kišu.