FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

NJEGA ZA NJU

5. VELJAčE 2010. 07:30h

Uklonite pjegice i mrlje na koži prirodnim putem

Tekst

Pjegice potpuno nestaju u zrelijoj dobi, no do tada možete isprobati neke trikove kako biste uklonili pjegice i imali kožu bez mrlja.

Pjegice se pojavljuju u ranom periodu života. Broj im se povećava tijekom ljetnih mjeseci, a u vrijeme zime one izblijede. U dobi od 45 godina potpuno nestaju, no kome se zaista čeka toliko dugo. Mrlje koje nastaju starenjem slične su pjegicama, no one se pojavljuju u starijoj životnoj dobi.

Ako želite ukloniti pjegice osim što trebate izbjegavati izlaganje sunčevoj svjetlosti, možete upotrijebiti par prirodnih trikova.

Lice perite s kiselim mlijekom jer laktozna kiselina djeluje kao blagi piling na vašu kožu, a pritom ju ne iritira i ne isušuje. Umjesto toga, također možete napraviti masku od kiselog mlijeka. Kada ju naneste nemojte ispirati već lagano uklonite mlijeko s rupčićem, a zatim nanesite losion ili kremu za lice.

Sok od limuna dokazano uklanja pjegice i razne mrlje na koži, no nije potrebno trljati limun direktno na kožu. Dovoljno je nanijeti sok s prstima i pjegice će nestati. Kako bi ovo bilo potpuno učinkovito, povećajte unos vitamina C iz raznog povrća u organizam. Vaša koža bit će manje osjetljiva na sunce.