AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

25. VELJAčE 2012. 16:45h

Vježbanje odlično za samopouzdanje i produktivnost na poslu

Foto

Život
0

Tekst

Vjerojatno posljednja stvar koju želite nakon dana provedenog na poslu je obući trenirku i uputit se u teretanu ili neki drugi oblik rekreacije, no to je vjerojatno najbolje što možete napraviti za sebe. Kako privatno tako i poslovno. Znastvenici sa Sveučilišta Tel Aviv su naime otkrili kako redovito vježbanje nekoliko puta tjedno dramatično poboljšava raspoloženje zaposlenika na poslu.

- Četiri sata tjedno nekog oblika rekreacije daje najbolje učinke i gotovo sto postotno smanjuje rizik od sindroma izgaranja ili pojave depresije., izjavila doktorica Sharon Toker koja je vodila studiju pojasnivši kako se pod ‘izgaranjem’ smatra fizička, mentalna i emotivna iscrpljenost.

U istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Applied Psychology, sudjelovalo je preko 1600 osoba podijeljenih u četiri grupe. Pojava depresije i sindroma izgaranja na poslu bila je najveća u skupini koja nije vježbala dok gotovo nikakve znakove mentalnih problema nisu imali sudionici skupine koja je vježbala minimalno 4 sata tjedno.

- Već je 150 minuta vježbanja tjedno odlično za samopouzdanje i produktivnost na poslu., zaključila je dr Toker dodavši kako bi odlična investicija poslodavcima bila da omoguće zaposlenicima vježbanje unutar firme kao i fleksibilno radno vrijeme da ih dodatno motiviraju na fizičku aktivnost.