4. SVIBNJA 2012. 17:54h

Vogueovi urednici krenuli u borbu protiv anoreksije

Anna Wintour

Foto

Život
0

Tekst

Međunarodni Vogueovi urednici, njih 19, sklopili su pakt "Zdrava inicijativa" kako bi potaknuli zdraviji pristup tijelu u modnoj industriji, objavljeno je u novom broju britanskog Voguea.

– Kao jedan od najmoćnijih glasova u modnom svijetu Vogue ima jedinstvenu priliku baviti se važnim pitanjima te smatramo da možemo napraviti neke promjene – objasnila je u uvodniku urednica britanskog Voguea Alexandra Schulman te dodala da će inicijativa nastaviti promicati zdraviji imidž i pristup tijelu u modnoj industriji, što već podupire vijeće modnih dizajnera Amerike i američkog Voguea, kao i britansko modno vijeće u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U skladu sa "Zdravom inicijativom" Vogueovi urednici obećali su da će, između ostalog, raditi samo s djevojkama iznad 16 godina koje nemaju poremećaje u prehrani, sponzorirat će mentorske programe u kojima će iskusniji modeli pomagati mlađim djevojkama, poticati dizajnere da osvijeste koliko malim brojevima odjeće iskrivljuju sliku koju bi svaka djevojka trebala imati o sebi te općenito da će biti ambasadori zdrave slike o tijelu.

– Vogue vjeruje da je izgledati zdravo lijepo i urednici diljem svijeta žele da modeli u njihovim časopisima odražavaju njihovo "zdravo" opredjeljenje, ali žele pozitivno utjecati i na čitatelje – rekao je Jonathan Newhouse, predsjednik Condé Nast Internationala koji izdaje Vogue.    
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!