Jelena Pavičić Vukičević: Napad na Sandru Perković doista je sramotan čin od stranke MOST

U prostoru stranke Milan Bandić 365 stranka rada i solidarnosti održana je konferencija za novinare kao reakcija na uvrede upućene od strane Siniše Ružića, Mostovog kandidata, koji je ujedno i kandidat za budućeg ministra kulture, na račun olimpijke Sandre Perković koja je i kandidatkinja Koalicije za Premijera u II. izbornoj jedinici.

image002Na konferenciji su govorile Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti i prva kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u I. izbornoj jedinici, Gordana Rusak, treća kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u I. izbornoj jedinici, Ana-Marija Bujas Čelan, predsjednica GO Zagreb i trinaesta kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u I. izbornoj jedinici te Alemka Čičin Šain, kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u II. izbornoj jedinici.

„Kakva bi mi bila stranka koja u svojem imenu ima ime solidarnost, kada se ne bi solidarizirali sa svojim kandidatkinjama i kandidatima, koji bi doživjeli bilo kakav napad na sebe kao što je to doživjela Sandra Perković od Mostovog kandidata Siniše Ružića. Sandra Perković doživjela je jedan napad na sebe, na svoju dostignuća u svojoj sportskoj karijeri, postignuća koja pronose ime Hrvatske i Zagreba po cijelom svijetu“, rekla je Jelena Pavić Vukičević.

Jelena Pavičić Vukičević također se osvrnula na poruku ženama koje se želi baviti politikom, a koja poručuje ženama kako im nije mjesto u politici, odnosno da je politika sfera u kojoj mogu sudjelovati samo muškarci.

„Ova konferencija za novinare nije sazvana samo zbog Sandre Perković, nego zbog svih žena koje su se ‘drznule baviti politikom’, jer ova uvreda i napad prema Sandri jasno pokazuje što i druge žene mogu očekivati u politici“, dodala je Jelena Pavičić Vukičević.

„Poznajem Most iz nekog drugog vremena kada je u kampanji vrijeđanje i omalovažavanjem drugih bilo ne zamislivo, stoga me ovaj zaokret u retorici iznenadio. Ovo je jezik ‘kavane’, jezik koji se ne koristi u javnom životu. Smatram da političari koji koriste ovu retoriku ne mogu voditi našu zemlju“, rekla je Gordana Rusak, treća kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u I. izbornoj jedinici.

„Za kraj bih željela citirati našu Milanu Vukov Runjić: Siniša Ružić kandidirao se upravo za ministra nekulture, a ne za ministra kulture“, zaključila je Jelena Pavičić Vukičević.