Karamarko: Mostu ćemo ponuditi puno više od onoga što traže

Uoči sastanka predstavnika HDZ-a i Mosta, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako obje strane imaju zajedničke ciljeve, a to su izmjene zakona koje je nužno napraviti da bi uspjele reforme.

Na upit je li lista zahtjeva Mosta predugačka, Karamarko je rekao kako smatra da su ti zahtjevi realni.

“Mi ćemo Mostu ponuditi puno više od onoga što su njihovi zahtjevi u ovom momentu. Mislim da će se složiti da su te reforme opsežnije od onoga što su oni zatražili. Imamo spremne reforme što se tiče poduzetništva i u pravosuđu”, kazao je.

Dodaje da će HDZ-ovi stručnjaci upoznati Most s velikim brojem dokumenata koje su pripremili, s naglaskom na izmjene zakona koje je nužno napraviti da bi reforme uspjele. “Veliki sam optimist jer smo se pripremili, i već tri godine radimo na tome, nama su reforme primarne”, ustvrdio je.

Karamarko smatra da je dvije trećine građana, bez obzira na HDZ i Most, odlučilo da dosadašnja Vlada nije bila dobra. “Mislim da su upropastili državu i da smo, što se tiče gospodarstva, na rubu, nisu se snašli u migracijskoj krizi nego improviziraju, imamo veliki broj iseljenih ljudi, mnogo mladih ljudi je otišao. Dvije trećine građana je reklo ‘dosta'”, rekao je.

Izrazio je zadovoljstvo jer su im sugovornici motivirani i imaju volju da se dođe do reformi. “Vrata su kod nas otvorena, oni kucaju na otvorena vrata. Mi ćemo im danas to početi predočavati jer će ovo trajati do drugog ponedjeljka, nakon čega ide politička rasprava”, kazao je.

On osobno zasad neće biti uključen u raspravum jer to rade stručnjaci, kako je dogovoreno s predsjednikom Mosta Božom Petrovom.

(Hina)