Medvjedi ugošćuju velikana iz Moskve

Hokejaši Medveščaka vratili su se doma nakon turneje na Dalekom istoku, ali vremena za odmor nema jer već im sutra u goste stiže veliki Dinamo Moskva. Klub iznimne tradicije i dvostruki osvajač Gagarina trenutno je peta momčad Zapada (98 bodova).

„Vremenski ovo zadnje putovanje nije bilo toliko dugo, ali je bilo iscrpljujuće i jako smo sretni što smo se vratili u Zagreb, što se vraćamo na naš led i što smo u istoj vremenskoj zoni kao i svi“, izjavio je Thomas Larkin pred povratak u Zagreb i osvrnuo se na sljedećeg protivnika:

„Igrali smo s njima u Moskvi ranije u sezoni. Bila je to dobra utakmica, nadmetali smo se i iako su oni upisali visoku pobjedu, nije bilo takvo stanje na ledu. Stvarali smo prilike, ali smo imali problema s realizacijom. Znamo tko je Dinamo u KHL-u i sutra će navijači sigurno imati što vidjeti.“

Bit će ovo četvrto gostovanje Plavo-bijelih u Zagrebu, a dosad su uzeli pet bodova. Medvjedi su svoju pobjedu upisali prošle godine, u posljednjoj domaćoj utakmici regularne sezone.

Više od pola sezone prošlo je za sutrašnje protivnike od njihovog prvog susreta sezone u Ledenoj palači u Moskvi. I dok je Dinamo nizao dovoljan broj pobjeda da samo u jednom trenutku ispadu s pozicije koja ih vodi u doigravanje, Medvjedi su na zahtjeve prvenstva teže odgovarali i već danas bi, ukoliko Jokerit upiše bodove u utakmici protiv Dinamo Minska mogli i matematički biti eliminirani iz ulaska u doigravanje.

U momčadi Sergeja Oreškina došlo je do manjih izmjena pa je tako stigao Andrej Kuteikin (trenutno ozlijeđen), a otišli su Aleksandr Avcin, Aleksandr Osipov i Denis Barancev. Osim spomenutog Kuteikina, na popisu ozlijeđenih stavljeni su i braniči Mat Robinson i Artjom Volkov te napadači Klim Kostin i Daniil Tarasov.

Pet susreta preostalo je Medveščaku do kraja KHL sezone, a četiri od tih pet odigrat će pred domaćim navijačima. Niz od tri momčadi prije reprezentativne pauze započinje sutra u 19.30 sati s jednim od najvećih ruskih klubova.