POZVALI IH NA SUČELJAVANJE: Mladež HDZ-a izazvala SDP na Iblerovom trgu

Mladež HDZ-a samo nekoliko dana prije izbora za Hrvatski Sabor na Iblerovom trgu u Zagrebu izazvala je SDP. Predvođeni predsjednikom mladeži Josipom Bilaverom i kandidatima iz ostalih izbornih jedinica Monikom Udovičić, Gabrijelom Matić, Viktorijom Horg, dr.sc. Tomislavom Sokolom te Matom Čičkom pismeno su pozvali na sučeljavanje Nenada Livuna, predsjednika Foruma SDP-a.

MHDZ3Na prošlotjednom predstavljanju programa Biraj bolju budućnost, prvog programa u Hrvatskoj koji su za mlade izradili mladi, kandidati su uputili poziv svim akterima da sučele ideje i programe. Nakon što se Livun nije odazvao, u Mladeži HDZ-a odlučili su uručiti poziv na način koji se ne može ignorirati. Josip Bilaver stavio je kuvertu s pozivom na sučeljavanje u poštanski pretinac u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu te time jasno poručio suparniku – izađi i bori se.

MHDZSDP je jučer predstavio i vlastiti program za mlade, za koji kandidati kažu da je površan i pun floskula. Ističu da se upravo zahvaljujući SDP-ovim potezima u studentskim menzama danas poslužuje 40% manje hrane i da su smanjenjem subvencija ugroženi najosjetljiviji te da je zbog SDP-ovog lošeg upravljanja ESF fondom došlo do gubitka akreditacije i kašnjena isplate sredstava iz EU za studentske stipendije.

MHDZ1Tvrdnju da će zaposlenima na stručnom usavršavanju povisiti naknadu na 3000 kuna, prozivaju zavaravanjem mladih pred izbore i kozmetičkom mjerom. Ističu da SDP stalno potencira uspješnost mjera i optužuje HDZ da ih žele ukinuti, što nije istina. Istina je da 60% zaposlenih putem tzv. SOR-a zaposleno u javnom sektoru te da je evaluacija pokazala da su mjere izrazito neuspješne. S druge strane HDZ-ov program je orijentiran na stalno zapošljavanje i sigurnost mladih u RH, a ideje i koncepti su fokusirani na dugoročna strateška rješenja.

HDZ-ov program Biraj bolju budućnost osigurat će stalni i sigurni radni odnos za mlade, a ne kratkoročna rješenja. Ostaje vidjeti hoće li iz SDP-a opet ignorirati izazov ili će prihvatiti sad već drugi javni poziv na sučeljavanje s Mladeži HDZ-a.