Preminuo je 20-godišnji Splićanin pretučen prije dva tjedna

Policija
Policija

U splitskoj bolnici preminuo je 20-godišnji Splićanin kojemu je 18. studenoga teške i po život opasne ozljede nanio poznanik koji ga je izudarao na splitskoj periferiji, doznaje se u policiji.

Mladić je preminuo nakon što je gotovo dva tjedna boravio u Jedinici intezivnog liječenja splitskog KBC-a, gdje je u induciranoj komi bio priključen na respirator.

Prema ranijim policijskim tvrdnjama, 20-godišnjaka je pretukao 33-godišnjak kojega je poznavao, a motiv napada još nije poznat. Napadač je u konačnici mladića s kraja grada gdje ga je ozlijedio dovezao u KBC Split. Liječnici su nakon primitka pacijenta vidjeli da se radi o teškim i po život opasnim ozljedama te brzo o svemu obavijestili policiju koja se uputila pred bolnicu.

Policajci su nešto kasnije zbog moguće povezanosti s ovim događajem uhitili 33-godišnjaka i 25-godišnjaka koje su nedaleko bolnice zatekli u automobilu. Stariji muškarac je ostao na kriminalističkoj obradi, dok je mlađi pušten jer navodno nije sudjelovao u ozljeđivanju 20-godišnjaka.

Policija je ranije najavila da će protiv 33-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva, no prijava će se nakon smrti mladića prekvalificirati u ubojstvo.

(Hina)