Anka Mrak Taritaš ose Milan Bandiç - i cili do të fitojë 4. Qershor?!

zgjedhjet

Për javën e saktë, të dielën tjetër, është planifikuar raundi i dytë i zgjedhjeve lokale. Në raundin e fundit të Zagrebit ishin kryetari aktual Milan Bandiq dhe kandidati i HNS, SDP dhe partitë e tyre partnere, Anka Mrak Taritaš. Sondazhet e tyre japin shanse të barabarta për fitore, me të cilat po mbizotëron Bandiç, me të cilin shumë ekspertë pajtohen, duke argumentuar se rezultati përfundimtar i zgjedhjeve 4 do të jetë. Qershor për të vendosur hije. Biseduam me dy zonja dhe dy zotërinj, Ankica Mamiç dhe Anit Malenica, dhe Kresimir Macan dhe Perom Kovaçeviç.

Në raundin e parë, kujtoj, më shumë vota për kryetarin e komunës mori Milan Bandiç. Sipas rezultateve të përkohshme të KSHZ - së, Bandiç mori 30,87 për qind të votave, dhe Anka Mrak Taritaš Vendi 24,48.

Edhe pse Bandiç ishte më i suksesshëm, rezultati i tij është më i keq se në zgjedhjet e 2013. vit. Pastaj ai fitoi 47,30 një përqindje votash, kundër sfiduesit kryesor të atëhershëm SDP Rajka Ostojić, i cili fitoi postin 22,71.

Është arsyeja njerëzit e dëshirës së Zagrebit për ndryshim dhe mbushje Bandiç dhe politikën e tij ose thjesht një numër më të madh të kandidatëve të cilësisë dhe ofertën e tyre të ndryshme në këto zgjedhje, është e vështirë për të thënë. Është e mundur të dyja.

Në zgjedhjet e 2013, ne kujtojmë, ishte kundër-kandidati kryesor i Bandiç, Rajko Ostojić i SDP, tha. Por ai hyri në garë më vonë, (vetëm) me vullnet Zoran Milanoviq koji Davora Bernardi, në kundërshtim me vullnetin e shumë SDP në Zagreb, zëvendësoi ministri i atëhershëm i Shëndetësisë. Në garë morën pjesë edhe HDZ jo shumë të njohur Margareta Mađerićsi dhe të pavarur Vladimir Ferdelji pas së cilës qëndron HSLS dhe HSS. Kishte akoma kandidatë të tjerë - në atë kohë një laburist i gjithëpranishëm Branko Vuksic, ish kreu i Asamblesë së Qytetit Tatjana Holjevac, një oficer i HDZ Ante Zvonimir Golem te Siniša Šukunda, atëherë kreu i HSP të Zagrebit.

Në këto zgjedhje, kandidatët kryesorë të Bandiç, HNSs Anka Mrak Taritaš, arriti të imponojë veten si një simbol i ndryshimit në Zagreb. Pas saj qëndroi SDP si dhe disa parti të tjera më të vogla. Ajo ishte gjithashtu atje Sandra Švaljek pas së cilës qëndron HSLS. Dhe ajo kishte shanse të mëdha për të hyrë në raundin e dytë, dhe atje Bandiç dhe fitues. Gjithashtu u shfaq këtu Bruna EsihIcon drejtë, si disa e quajnë atë, që ka arritur një rezultat të fortë - në garën për kryetar e bëri rezultatin e katërt, si deputetë 5 lista e saj kanë hyrë në Kuvendin e qytetit, pavarësisht nga fakti se pothuajse të gjithë analistët janë duke thënë se të drejtë në Zagreb të keqe (pothuajse jo në të gjitha) nuk do të kalojë. HDZ e shtyu në garë Drago Prgometa, dhe Mostov gjithashtu konkuruan Marko Sladoljev, Ivan Lovrinović në kuadër të Koalicionit të Zivog zidala dhe ndryshimit të Kroacisë dhe kandidatit të opcionit tjetër të majtë (së bashku me të mbledhur rreth Mrak Taritaš) - Tomislav Tomašević, prapa së cilës iniciativa e Zagrebit ishte tonë, Për Qytetin, Majtën e Re, OraH dhe Radnička fronta. Megjithëse ai vetë nuk bëri një rezultat më të dukshëm për zgjedhjet e tij për kryetar bashkie, lista e tij hyri edhe në Kuvendin e Qytetit, i cili është një rezultat i mirë i zgjedhjeve.

Edhe pse doli se shumë herë, Bandiç në Zagreb vështirë për të rrahur, qytetarët e Zagrebit janë në këto zgjedhje, shumë do të bien dakord, për herë të parë kishte një gamë të tërë të kandidatëve të mira. Ndoshta jo mjaft e mirë për kryetarin aktual të bëhet kryetari i bashkisë ish, por mjaft e mirë që përqindja e atyre që votojnë për atë - të jetë më i vogël.

Në raundin e dytë, atëherë, sondazhet, edhe pse në anën e Hampstead, Anka Mrak Taritaš japin të njëjtin rezultat. Rezultati përfundimtar i zgjedhjeve, sipas bashkëbiseduesve portal mëtejshme, do të varet nga dy gjëra - lëvizjet e fundit të ditëve të fundit të fushatës, si dhe pjesëmarrjen në zgjedhje të dielën e ardhshme.

"Unë besoj se fituesi do të përcaktojë nuancat, prandaj është e pafat për të parashikuar. Anka Mrak Taritaš ka një shans nëse ai mund të krijojë një atmosferë referendumi kundër Bandiqit - ky është një moment për ndryshim. Nga ana tjetër, nëse fushata mbetet e vdekur siç është sot, shansi për Bandiç rritet - thotë eksperti i PR, Krešimir Macan, duke shtuar se ndryshimet janë gjithmonë të mira.

"Ka gjithmonë ndryshime të mira, sidomos pas mandateve të gjata. Ata nuk janë etërit e Amerikës moderne pa asnjë arsye që kufizojnë mandatin e presidentit për dy mandate të njëpasnjëshme. Pastaj ju mund të jepni maksimumin dhe të çaktivizoni lidhjen e lidhjeve të interesit. Nga ana tjetër, në qoftë se votuesit janë të kënaqur me funksionimin e qytetit në të cilin jetojnë, do të mbështesë kryetarin e gjatë-jetuar, sepse nuk janë të mjaftueshme alternativë e mirë. Në Zagreb, këtë herë ne kemi dy - kryetari aktual i cili gëzon mbështetje të mirë pas viteve në detyrë, edhe pse pak më e ulët se në të kaluarën, dhe një izazivačicu të mirë, në mënyrë që votuesit për herë të parë pas shumë vitesh, vetëm me çdo zë mund të vendosë. Shih River - nuk duket sfidant aq i fortë nuk ka, dhe numër të njëjtë të viteve si kryetar dhe Obersnel në pushtet. Për fat të mirë, këtë herë ata nuk janë një parti e madhe, fuqia është me të vërtetë në duart e votuesve - Macan shton dhe vazhdon

- Bandiç, para së gjithash, punon çdo ditë të mandatit të tij dhe kështu me vite. Dhe nëse ne si të pranojnë atë apo jo, në nivelin e votuesve të zakonshëm se ai me sukses zgjidh problemet e përditshme - fëmijët janë në kopshte e lirë, librat janë të lirë, parqet janë rregulluar, bora është 'ngrënë' dhe të mos bien në akull, udhëtim në gjysmë çmimi dhe kështu respektivisht. Ju nuk mund të merrni komunitetin më të mirë në shtet në atë fushë. Është shumë vështirë të sqarohet se në fakt e gjithë kjo është shumë e shtrenjtë dhe ne duhet ta bëjmë atë për disa muaj përpara zgjedhjeve. Në anën tjetër, kryetari i komunës ka një mori të tërë të profesionistëve të cilët kanë qenë me të dhe e di punën e tij, në mënyrë që të afrohet fushatën shumë profesionale - dhe këtë herë ajo u mortified, për të shmangur konfrontimin në raundin e dytë, ne kemi përshtypjen se nuk ka fushatë. Dhe së fundi, mos harroni se ai ka lagjet e tij besnikë dhe pishina vota si Kozari Bok, e cila ka gjatë viteve redaktuar dhe bëri pjesën moderne të Zagrebit. Ajo ka HDZ për partner të heshtur që nuk e kishte u rrëzua mbi buxhetin dhe me gjasë do të përsëri me ta në partneritet. Interesi është i përjetshëm, mos harroni. Bandiç tregton me ta me mjeshtëri - përfundon Krešimir Macan.

Një avokat i njohur me situatën politike në Zagreb, dhe një pjesëmarrës i zgjedhjeve lokale në Zagreb në nivelin e rretheve të qytetit, dmth, komitetet lokale - Pero Kovaçeviç, i preferuar Milan Bandiç, por pohon se ajo kundërshtoi Mrak Taritaš nuk do të jetë më i madh se 5 për qind.

- Objektivi, Milan Bandiç do të fitojë në raundin e dytë. Dallimi nuk do të jetë i madh, do të jetë diku 4-5 për qind, në varësi të numrit të votuesve në zgjedhje, duke pasur parasysh se pjesëmarrja do të jetë më e ulët se në raundin e parë. Pra, nëse ai del më, fitorja e tij do të jetë më bindëse, por është e vështirë t'i nxjerrësh më. Kështu, Bandiç mposhtet, i cili është i qartë për të gjithë treguesit, por ky ndryshim nuk do të jetë i madh - thotë Pero Kovaçeviç dhe shpjegon pse Bandiç është një opsion më i mirë se kandidati i HNS

- Nga këto dy variante të këqija, opsioni më i mirë është të mbetet Bandiç, sepse e dimë se si funksionon, si dhe në ç'mënyrë mund të detyrohet të premtojë ta bëjë këtë. Është më mirë që ne e dimë në Vrbik dhe Tërrnje, që pak a shumë në premtimet e saj, por kjo kërkon kohë dhe duhet të jetë shtrydh të bëni atë që i kishte premtuar. Ky është një variant më i përshtatshëm. Unë nuk e di se çfarë do të bëjë HNS erdhi në krye të Zagrebit duke marrë parasysh të gjitha skandalet që janë zbuluar tani dhe që janë zbuluar, nuk do të jetë e mirë për popullin e Zagrebit, sepse ka një ndryshim në drejtim të Podobnik të ri i cili do të goditur në në një mënyrë apo një tjetër . Gojën e Bandiçit është pak a shumë e ushqyer dhe ka gjasa t'i japë fund mandatit të tij në Zagreb, në mënyrë që të mbetet në një kujtim kaq të mirë - përfundon Pero Kovačević.

Bandiç do t'i konsiderojë zgjedhjet si një ekspert komunikimi Ankica Mamic. Për të fituar Milan Bandic 4. Qershor respektivisht, mundi Anke Mrak Taritaš, përgjegjës konsideron kandidatin nekapacitiranost HNS për të tërhequr një numër të madh të votuesve, si dhe mungesën e mbështetjes publike të kandidatëve të tjerë, sidomos Sandra Svaljek, i cili u betua në ndryshimet, por tani thotë bashkëbiseduesi ynë, sikur kjo ndryshimet nuk duan.

- Unë mendoj se Bandiç do të fitojë përsëri. Gatishmëria për të ndryshuar tregoi asnjë zgjedhje e tretë shpresoj Sandra Svaljek, Pra, ajo nuk kishte guximin për të thirrur votuesit e tyre për të mbështetur një ndryshim në Zagreb dhe të votojnë për Anka Mrak Taritaš. Megjithëse ajo i bëri thirrje këtyre ndryshimeve, ajo e rrëzoi kur nuk ishte ajo ndryshim. Kjo është indikative sepse nuk kemi parë ndonjë sulm serioz ndaj Bandiç në raundin e parë. Dy prej tyre, Anka Mrak Taritaš dhe Sandra Svaljek trajtohen kryesisht me jdna Taritaš dytë dhe Anka Mrak tani duke u përqëndruar shqetësimet e tyre për Gunja, Osijek dhe POS të këtij vendi, sepse është e qartë se ka disa pika që janë të diskutueshme, dhe unë të dua gjithmonë për të thënë, në qoftë se ju zgjidhni mes dy të këqija, atëherë gjithmonë fiton më të keqen - Ankica Mamic shpjegoi, duke shtuar se Mark Anka Mrak Taritaš në fushatë, ndryshe Bandiç, e cila është përdorur tradicionalisht të gjithë (CITY) fondet në dispozicion nuk do të tregohet për njerëzit.

- Ne ia dhamë këtë fushatës së saj, nuk kemi parë asgjë. Në anën tjetër, kryetari i zakonit tuaj të vjetër e përdorur paratë publike për fushatën, duke organizuar koncerte, publikon ngjarje për të cilën vetëm Ai e di atë që ata bëjnë dhe se qëllimi i tyre është, por unë them atij, as nuk është për t'u habitur, as e re, që ne jemi jashtë saj të gjithë që tashmë përdoret për të parë, dhe kjo rreth znj. Mrak Taritaš duket më e keqe dhe thjesht nuk e shoh fushatën e saj. Ajo thjesht nuk ka kapacitet për të tërhequr njerëz, për të inkurajuar ata që të shkojnë në sondazhe, për referendume, siç thotë ajo - përfundon Ankica Mamiç.

gazetari Anita Malenica, shtoi ai, duke shtuar se Bandiç thjesht ka një hapësirë ​​më të madhe manovrimi, sa i përket votuesve që mund të kthejnë dhe potencialisht të votojnë për të. Kjo, ai e konsideron, është përparësia e tij më e madhe mbi Ankar Mrak Taritaš.

- Sipas mendimit tim, Anka Mrak Taritaš ishte afër për të qenë seriozisht rrezikojnë Milan Bandiç, por unë mendoj se pas rezultateve të zgjedhjeve dhe fakti që Milan Bandiç ka një gamë të gjerë të atyre që do të mbështesin atë - dhe se votuesit Bruno Esih, votuesit Drago Prgomet, votuesit e djathtë të elektoratit, ndërsa nga ana e votuesve Sandra Svaljek, unë mendoj se Bandiç do të fitojë një mandat tjetër si kryetar i Zagrebit. Çështja është se znj Mrak Taritaš arritur të vendosë në këtë fushatë, ka arritur të arrij dhe Sandra Svaljek, megjithatë, unë mendoj se kapaciteti i tij për sa i përket njerëzve të cilët mund të mbështesin shumë më e vogël se ai që ka kryetarin - përfundon një deklaratë për Anita Malenica.

Le të themi në fund se raundi i dytë i zgjedhjeve lokale është planifikuar për të dielën e ardhshme, 4. qershor Ashtu si në raundin e parë, Biralište hapet në 7 në mëngjes dhe do të hapet deri në orët 19.