Marko Melčić (SDP): "Bruno Esih dhe Zlatko Hasanbegovic kishin një plumb argjendi dhe e plasën atë"

Marko Melčić, burimi i Facebook HRT

Marko Melçiç i SDP për Tjetrin komentoi mbi ngjarjet aktuale politike në Zagreb. Kuvendi në seancën e saj të enjten nuk është konstituuar dhe kjo është hera e parë në historinë moderne kroate për të shkuar në kushtetutën e dytë përpjekje. Deri në atë trazirave udhëhequr në, dhe për këtë arsye skenën kombëtare politike Zagreb - pushtetit të ri, dobësia e pushtetit "vjetër" dhe një koalicion të ri.

Për herë të parë Kuvendi nuk ishte i përbërë nga i pari, të paktën që nga Kroacia. Koment?

Presidenca u bë për shantazh jodemokratik nga një grup jo hebre.

Pra, nuk është secili në arenën politike duke kërkuar atë që dëshiron ?! Nga ana tjetër, a do të pëlqejë "grupi"?

Ai ka të drejtë të kërkojë, por kjo ishte një pezullim i institucioneve të zgjedhur në mënyrë demokratike.

Si? Ata kanë dy përpjekje të tjera për të ndërtuar. A nuk ishte Kuvendi, në Oreskoviq, i përbërë nga ish-i?

Me negociatat midis dhe rezultatit të pasigurtë dhe surprizave të mundshme. Bruna Esih dhe Zlatko Hasanbegović kishin një plumb argjendi dhe e qëlluan atë.

Milan Bandiç tregoi dobësinë e tij për herë të parë?

Jo, nuk e di se sa kohë ka provuar të jetë e shkathët.

Por a do të jetë e mjaftueshme për të arritur atë që dëshiron?

Vullneti, në të gjitha variantet, mbetet kryetari i bashkisë. Dhe ai thjesht dëshiron.

Nëse në çdo rast shumica e Kuvendit dështon të negociojë, çfarë mundësish ekzistojnë?

Çdo gjë.

Shumica me dikë tjetër, jo Bruno Esih dhe listën e saj?

Dhe kjo.

Dhe kush?

Me majtas.

A mendoni se do të pajtoheni?

Gjithkush më në fund e kuptoi se HNS nuk është lënë dhe se Bandiç po gënjen, siç kanë folur me kohë disa nga ne dhe Bruno Esih dhe Zlatko Hasanbegoviq janë shumë të drejtë për HDZ-në.

Pra, ju prisni kushtetutën e Kuvendit, por me një raport pak më të ndryshëm të pushtetit apo?

Nuk e di, duhet të pres.

Nëse gjithçka shkon ashtu si premton politikanët, Zagrebi mbetet pa të vërtetën e marshallit Tito. Çfarë, nga ju, a ju bën kjo?

Zagrebi nuk mund të jetë pa sheshin Marshall Tito përveç për të përkohshme.

Pse? Dhe si e kuptoni, çfarë do të thotë kjo?

Do të kthehet si një katror i fashistëve të fashizmit.

Pra, edhe pas Titit - a do të flasim përsëri për Titin?

Rreth Titit është vetëm shkencë, vetëm Kuvendi është një shesh.

Në të gjitha gjasat, epoka e ashpër është para nesh. Çfarë do të thotë kjo për problemet komunale, problemet e mbeturinave, trafikun etj?

Rreth mbeturinave dhe incineratorëve pas viteve të punës në Čistoća dhe ZGOS mund të flasim qetë, por askush nuk më pyet as nga SDP, të gjithë e njohin Zvoné Brumnić dhe Dominik Etlinger. Për të më thirrur kryetarin, kam një zgjidhje të shpejtë. Trafiku filloi mirë me futjen e autobusëve të ZET-it në gazin natyral të ngjeshur, por kujdeset.