Udruga ‘U ime obitelji’ uputila je medijima priopćenje u kojem komentiraju rad Vlade Zorana Milanovića. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon objave SDP-ova izbornog programa, osjetili smo se pozvanima na isti reagirati, te još jednom upozoriti kako je sve ono što SDP obećaje u narednom mandatu, već trebao učiniti u protekle 4 godine vlasti. No, Zoran Milanović se nije bavio riješavanjem gospodarske krize, već ju je produbljivao. Umjesto provođenja plana 21 – reforme javne uprave i zapošljavanja mladih – premijer se do zadnjeg daha bavi prepucavanjem s oporbom, vrijeđanjem neistomišljenika i pogodovanje pojedincima i skupinama bliskima SDP-u. U nastavku vam dostavljamo kratak komentar dr. Željke Markić o gospodarskom programu SDP-a:

Željka Markić, U ime obitelji – projekt Domovina: SDP-ov program ništa ne vrijedi, jer ga nema tko provesti

„SDP je u protekle 4 godine imao priliku napraviti sve što sada obećaje za sljedeće 4 godine. Mogao je unaprijediti konkurentnost, umjesto toga je uveo predstečajne nagodbe i iz proračuna izvlačio novac za SDP-u bliske firme. Mogao je dati poticaje poslodavcima, umjesto toga je donio zakone kojima je unatrag, retrogradno oporezivao poduzetnike. Mogao je povećati rodiljne naknade, umjesto toga su prošle godine podijelili milijardu kuna SDP-u bliskim, provladinim udrugama kupujući političku potporu našim novcem. Milanović je mogao povećati poljoprivrednu proizvodnju, ali se umjesto toga bavio privatiziranjem Croatia osiguranja koje je prodao za 3,5 milijarde kuna manje od stvarne vrijednosti. SDP-ov program ne vrijedi ništa, jer ga nema tko provesti. Za stvarne promjene u Hrvatskoj potrebni su znanje, red, rad i oštro kažnjavanje korupcije. SDP za to nema niti sposobnosti niti političke volje.“