Mladih HSLS-a grada Zagreba reagirali su priopćenjem na nedavne insinuacije Mirele Holy i ministra Mornara kako su mladi u Hrvatskoj “dužni” državi za svoje školovanje. Priopćenje potpisuje Ivan Bertović, predsjednik mladih HSLS-a Grada Zagreba, a možete ga pročitati u nastavku:

Mladi hrvatski liberali grada Zagreba sa zgražanjem odgovaraju na nedavne insinuacije Mirele Holy i ministra Mornara kako su mladi u Hrvatskoj “dužni” državi za svoje školovanje.

Ministar Mornar zaboravlja da je obrazovanje mladih u Hrvatskoj financirano iz državnog proračuna koji se puni iz džepova njihovih roditelja i njih samih, stoga bi kvaliteta obrazovanja trebala biti i na puno višoj razini.

Država treba mladima ponuditi kvalitetno školovanje i osigurati pozitivnu poduzetničku klimu kako bi se mladima pružila prilika za ostanak i primjenu naučenog znanja, a ne ih ucjenjivati i stvarati međugeneracijski jaz. Mladi ne napuštaju domovinu iz pohlepe, nego iz egzistencijalne potrebe.

Ujedno mladi liberali podsjećaju Mirelu Holy kako se “održivi razvoj” bazira na ulaganju u mlade, a ne da ih se gleda kao trošak i teret države – što je ona očito zaboravila.