Hrvatska zora – stranka naroda održala je u Zagrebu motivacijsko predizborni skup i predstavila svoje kandidate u šest izbornih jedinica. U priopćenju kojeg su poslali medijima navode kako će koalirati koalirati u ovoj borbi za bolju budućnost, samo sa hrvatskim narodom koji pamti i zna. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Oni nemilosrdno troše, a dugove ćete vratiti vi, no što je još žalosnije vraćat će ih još i vaša djeca, a kako su krenuli i unuci! Poručuju nam cijelo vrijeme, sa portala, iz medija, čak i sa oltara kako ne smijemo dirati u te dvije svete opcije, da ne kažem „svete krave“, ne želeći ništa mijenjati, a nama država propada dvadeset godina. Dijele nas na lijeve i desne, dok je surova istina kako mi nemamo ni „ljevicu“ a ni „desnicu“, tek nesposobne koji nisu izabrani u Sabor već nametnuti po stranačkom ključu. Oni nisu izabrani od naroda, pa im je lako i dalje voditi polemike oko prošlosti koju ne možemo vratiti, a njima samo služi kako bi opstali i nastavili potkradati hrvatski narod. Stoga ćemo mi Hrvatska zora-stranka naroda koalirati u ovoj borbi za bolju budućnost, samo sa hrvatskim narodom koji pamti i zna, sa dijelom naroda koji želi stvarne promjene, Hrvatima koji ne žele glasovati za dokazano neuspješne i loše kalicije i pojedince – istaknuo je prof. dr. sc. Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore-stranke naroda koja je na motivacijskom predizbornom skupu predstavila svoje kandidate u šest izbornih jedinica.

Iznio je čelnik Hrvatske zore-stranke naroda i dijelove izbornog programa za predstojeće parlamentarne izbore, detektirajući sve ono što tišti Hrvatsku i njene građane kao i seljake koji nažalost ne žive, već – preživljavaju!
Sutra ćemo biti podstanari u svome, a pokretanjem investicija, uređenjem države, stvaranjem nacionalne banke, ukidanjem valutne kaluzule, te zaustavljanjem svih onih koruptivnih i kriminalnih radnji kojima smo svjedoci svakodnevno, kao i drugim potezima koje Sabor treba zaustaviti, možemo spriječiti odlazak djece iz naše zemlje. Jer sada je prilika, na ovim izborima, da napokon kažemo što želimo, da biramo odgovorne saborske zastupnike, a ne one koji ne rade i naravno – primaju plaću. Ili ćemo zabiti glavu u pijesak kao i do sada, pa pričati što bi trebali…. – poručio je prof. dr.sc. Kujundžić okupljenima u dupko punoj zagrebačkoj dvorani Matice iseljenika.

Osim predsjednika Hrvatske zore-stranke naroda Milana Kujundžića, koji će biti u Desetoj izbornoj jedinici, obratili su se okupljenima i predstavnici izbornih lista: za Prvu izbornu jedinicu odvjetnik Milan Petrak, za Drugu doktor Ivan Savić, za Treću doktor znanosti Ante Birin, za Sedmu ekonomista Gordan Žanić. Upravo ova potonja izborna jedinica značajna je budući su svi kandidati isključilo mlade osobe, stranačke kolege oni iskusniji prepoznali su kako je baš mladost zamašnjak naše budućnosti i prepustili njima borbu u ovoj političkoj areni.

Stožerni-brigadir u mirovini Živko Zrilić predstavlja listu Hrvatske zore-stranke naroda u Devetoj izbornoj jedinici, a u svom obraćanju mnoge je posjetio na govor Vlade Gotovca, gdje je među ostalim naglasio i poručio kako je „Mafija ukrala Hrvatsku i budućnost naše zemlje.“