Pobjedom zagrebačkog benda Gretta završeno je drugo izdanje Karlovačko RockOff festivala kojeg su ove godine zajednički organizirali Hrvatsko društvo skladatelja i Karlovačko.

„Sretni smo i iznenađeni, iako smo se nadali pobjedi. Svaka čast Karlovačko RockOffu kao konceptu festivala za podršku mladim bendovima. Definitivno je potrebno više takvh inicijativa. Uz sve nagrade, posebno se veselimo naravno i nastupu u Domu sportova. Pripreme za taj nastup počele su još prije 11 godina. Nadamo se da će nam pobjeda na Karlovačko RockOffu donijeti širu publiku, više svirki i jaču medijsku pozornost”, izjavio je nakon dodjele Čubi, autor i frontman grupe.

Gretta je, uz profesionalna studijska snimanja, videospot, nastupe uživo i PR podršku, osvojila i nastup na velikom koncertu grupe Vatra u Domu sportova, 23. listopada.

Na finalu u zagrebačkom klubu Katran nastupili su još i Judette koje je HDS nagradio za najbolju autorsku pjesmu, Ante Cash čiji je “Vakula” najemitiranija pjesma s RockOffa, Barbari koji, po mišljenju HGU-a imaju najbolju izvedbu te The Hunting Dogs koji su osvojili priznanje HDS-a i portala Muzika.hr za inovativni pristup glazbi.

Ovogodišnji stručni žiri festivala kojeg su činili Damir Martinović Mrle, Jadranka Ivaniš Yaya, Ivan Dečak i Srđan Sekulović Skansi nije imao nimalo lagan zadatak odlučivanja o najboljima, a predsjednik žirija i umjetnički direktor Karlovačko RockOffa, Hrvoje Horvat, ne krije zadovoljstvo postignutim: “U prve četiri večeri Karlovačko RockOff festivala u Katranu vidjeli smo kremu mlađe domaće rock scene i nakon odgledanih koncerata bilo je potpuno jasno da žiriju neće biti nimalo lako izabrati pet superfinalista. Dapače, povećali smo i broj nagrada, ali niti to nije bilo dovoljno da se honoriraju svi koji to zaslužuju. Petoro ovogodišnjih pobjednika svaki u svome žanru primjeri su najuzbudljivije nove rock glazbe kod nas, od već poznatih Grette i Ante Casha koji su na pragu masovne popularnosti, preko hrabrih umjetničkih diverzija Barbara i The Hunting Dogs, do potencijalno komercijalnih novih imena poput Judette. Podjelom nagrada nastojali smo zahvatiti što širi stilski spektar. Sve koji nisu ušli među pobjednike pozvali smo da se prijave na festival i iduće godine, jer je zaista velik priliv odličnih glazbenika, a nagrada je bilo samo pet. Budući je glavna praktična namjera Karlovačko RockOffa da se rock glazbenici predstave što široj javnosti i medijima, do idućeg ljeta svi koji nisu među nagrađenima nastupit će kao gosti na velikim koncertima prvoligaških domaćih rock izvođača.”

Upravo je medijska deblokada mladih i talentiranih autora i glazbenika glavna vizija RockOff festivala, a ove je godine njihova pojavnost još i veća nego s prvim izdanjem. Lanjski pobjednici festivala, sinjski M.O.R.T. jedan su od naših najaktivnijih koncertnih bendova, Sara Renar u međuvremenu je osvojila nagradu Porin, a dubrovački Silente objavili su drugi album i hrabro nastavljaju dalje. Za očekivati je da su velike stvari i pred ovogodišnjim sudionicima Karlovačko RockOff festivala!