Nogometna reprezentacija Rusije pobijedila je u Moskvi Crnu Goru 2-0 i potvrdila drugo mjesto u skupini G, a time i plasman na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

‘Zbornaji’ je za plasman na EP bio dovoljan i bod, no Rusija je rutinski stigla do tri boda. Domaćin je sav posao obavio u prvom poluvremenu postigavši oba gola, a strijelci su bili Oleg Kuzmin (33) i Aleksandar Kokorin (37-11m).
Rusija se tako pridružila Austriji koja je i prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini. U posljednjem dvoboju Austrijanci su pobijedili Lihtenštajn 3-0 golovima Marka Arnautovica (12) i Marca Janka (54, 57). Momčad izbornika Marcela Kollera je zaključila kvalifikacije bez poraza. Zanimljivo, Austrijanci su u prvom kolu kod kuće remizirali protiv Švedske (1-1), a potom nanizali devet pobjeda. Austrija je tek drugi put u svojoj povijesti izborila europsko prvenstvo. Prvi put nije morala u kvalifikacije jer je 2008 bila domaćin turnira uz Švicarsku.
Treće mjesto u skupini i plasman u dodatne kvalifikacije izborila je Švedska koja je u zadnjem kolu pobijedila Moldaviju 2-0. Šveđani su trebali pobjedu i kiks Rusa kako bi se probili na drugu poziciju, no Rusija je lakoćom odradila posao protiv Crne Gore. Strijelci za švedski sastav bili su Zlatan Ibrahimović (24) i Erkan Zengin (48).
Austrija je osvojila prvo mjesto sa 28 bodova, Rusija je druga sa 20, a Švedska treća sa 18 bodova. Crna Gora je završila natjecanje na četvrtoj poziciji sa 11 bodova, a zatim slijede Lihtenštajn (5) i Moldavija (2). (Hina)