Živi zid će na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, a svoje će izborne liste imati u svim izbornim jedinicama, izjavio predsjednik Živog zida Vilibor Sinčić prigodom otvaranja ureda stranke u Sisku.

Sinčić je ustvrdio kako stranka na izborima očekuje sjajan izborni rezultat. “Naša je želja da na ove prostore vratimo normalan život. Očito je došlo vrijeme promjena. Među našim aktivistima vlada naglašeni izborni optimizam, jer djelujemo u interesu građana. Naš izborni program je u funkciji građana, pa neke naše ideje čak svojataju i druge stranke. Za nas je čovjek ispred kapitala i infrastrukture. Ako će buduću vladu sastavljati Milanović ili Karamarko, očekuje nas financijski masakr. Na našim će listama biti ljudi od povjerenja, ali sigurno neće biti uhljeba”, rekao je Sinčić.

Predsjednik Živog zida je spomenuo i glavne točke izbornog programa, među kojima su najvažniji pravosudna reforma, promjene u radu Narodne banke, uz promejnu monetarne politike i guvernera, zatim stvaranje povoljnijih uvjeta za razvoj gospodarstva, novi socijalni paket mjera, te reforma Izbornog zakona.

Na otvorenju novog ureda u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog, za koji su rekli da će služiti ponajprije građanima, aktivisti Živog zida su spomenli kako prostor nisu dobili od Grada Siska, kao druge stranke, već su ga sami pronašli i unajmili.

(Hina)