U ruševinama kuće na zagrebačkim Gračanima pronađena je jedna mrtva osoba, izvijestio je gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama.

Specijalistička postrojba civilne zaštite za spašavanje iz ruševina Grada Zagreba je na terenu , na adresi Isce 64 odradila USAR (Urban Search and Rescue) pretraživanje: pretraživanje ruševina uz pomoć vibroskopa, probijanje kroz betonske deke, podupiranje.

Na intervenciji je korištena Paratech prikolica s opremom za spašavanje iz ruševina koju je Ured za upravljanje u hitnim situacijama dao na korištenje Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba. Za raščišćavanje ruševina korišten je i mini bager u vlasništvu Zagrebačkog holdinga – podružnice Zrinjevac.

Eksplozija do koje došlo jutros oko 7:15 sati u podrumskim prostorijama obiteljske kuće na adresi Isce 64 u zagrebačkim Gračanima urušila je kuću. Na intervenciju su izašli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne postaje Centar sa 16 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila te Dobrovoljno vatrogasno društvo Gračani sa šest vatrogasaca.