Iako se zadnjih minuta živjelo opasno, Hrvatska je uspjela sačuvati jedan gol prednosti i plasirala se izravno kao drugoplasirana momčad u skupini na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

85 min – Italija je preokrenula rezultat i povela protiv Norveške. Hrvatska reprezentacija je u drugom poluvremenu malo pala u igri, a Malta u zadnjim minutama pokušava izjednačiti

75 min – U mirnijem drugom poluvremenu hrvatske igrače razveselila je vijest iz Rima. Italija je izjednačila s Norveškom i Hrvatsku 15 minuta dijeli od plasmana na Europsko prvenstvo

25 min -Minutu nakon što je Norveška povela protiv Italije u Rimu i Ivan Perišić je zabio za vodstvo Hrvatske na Malti.

I prije te 25. minute Hrvatska je dominirala i mogla je povesti i ranije. No, zbog jedne neoprezne intervencije Šubašića mogao je i sudac da je bio lak na zviždaljci dosuditi jedanaesterac za Maltežane.

0 min-Nogometaši hrvatske reprezentacije su istrčali na travnjak u Malti, ali misli mora da im lete i prema Italiji. Ako Hrvatska i pobijedi Maltu, Italija ne bi smjela izbubiti kod kuće od Norveške kako bi hrvatska reprezentacija već večeras mogla slaviti odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Sastavi:

MALTA: Hogg; Agius, Borg, Zerafa, Failla; Briffa, R. Muscat, Kristensen, Z. Muscat, Schembri, Effiong

HRVATSKA: Subašić; Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić; Badelj, Kovačić, Perišić, Rakitić, Pjaca; Kalinić