Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna predvodio je u svlačionici slavlje igrača nakon plasmana ‘Vatrenih’ na EURO 2016. poručivši kako je ‘Hrvatska mala i kako se moramo držati zajedno’.

“Ovo je veliki uspjeh, Hrvatska je mala zemlja i moramo se držati zajedno. Pogledajte kakve su velesile ostale kod kuće,” kazao je Srna, dodavši: “Osjećaj je prekrasan, pogotovo nakon ove negativne atmosfere koja je krenula poslije Azerbajdžana i Norveške. Danas su hrvatski reprezentativci heroji jer su sve to prebrodili, izašli još jači i odveli Hrvatsku na EP. Najvažnije je da se u Francuskoj čuje naša himna,” poručio je Srna.

Kapetan hrvatske reprezentacije zahvalio se i bivšem izbornik Niko Kovaču i njegovom stožer, kao i sadašnjem šefu stručnog stožera.
“Zahvalio bih se i bivšem izborniku Kovaču i njegovom stožeru, kao i današnjem izborniku, oni su imali velike zasluge što je Hrvatska na EP-u. To je bio primarni cilj te možemo biti sretni i zadovoljni. Sad je vrijeme za slavlje, pao nam je veliki teret s leđa. Hvala i našim obiteljima i vjernim navijačima,” rekao je Srna.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača tijekom cijelih kvalifikacija bio je vratar Danijel Subašić.
“Protiv Malte nismo bili na nekoj posebnoj razini, ali smo pobijedili, i hvala Talijanima što su dobili Norvežane. Mislim da smo odlično odradili sveukupni ciklus, osim rujna, kada je bio početak sezone,” kazala je ‘jedinica’ Monaca.

‘Vatreni’ na Malti nisu mogli imati navijačku podršku, a u Francuskoj ne žele biti samo sudionici.
Navijači nam trebaju, nadam se da će biti vremena proslaviti s njima. Napravili smo sjajan rezultat, ali treba se pripremiti i napraviti ga i u Francuskoj”, zaključio je Subašić.

(Hina)