Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić bio je presretan pobjedom ‘Vatrenih’ protiv Malte (1-0) i plasmanom na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

“Rekao sam da će biti teško s obzirom na imperativ pobjede i energetsku potrošnju protiv Bugarske. Nekim je igračima ponestalo svježine, ali mislim da smo kroz 90 minuta zasluženo došli do pobjede koja nas vodi tamo gdje nam je i mjesto, na EP”, poručio je Čačić.

Pod njegovim vodstvom Hrvatska je pobijedila Bugarsku i Maltu bez primljenog gola.

“Presretan sam, ali sutra se moram ponovno dokazivati. To je trenerski posao, ali napravio sam ono što smo svi očekivali. Posrećilo mi se da dobijem u ruke ovakvu generaciju, dao sam cijelog sebe u ovom dijelu mandata i učinio sve u svojoj moći da se igrači osjećaju ugodno i budu najučinkovitiji”, naglasio je izbornik.

Hrvatska reprezentacija je plasmanom na EURO izborila devet od 11 mogućih velikih natjecanja.

“Dečki su zapjevali iz srca i duše. Sve čestitke i priznanja idu našim igračima te svima koji skrbe o njima, vrhu HNS-a i ljudima koji rade na afirmaciji nogometa, kao i vjernim navijačima. Zasluženo idemo na EP, a velike zasluge pripadaju i mom prethodniku te njegovom stručnom stožeru, s obzirom da je Hrvatska sve držala u svojim rukama osim u dvije rujanske utakmice”, naglasio je Čačić.

Hrvatska je pobijedila Maltu 1-0 golom Ivana Perišića u 25. minuti, no na poluvremenu druge utakmice u skupini Norveška je vodila u Rimu protiv Italija. Da je ostalo tako na EP bi otišli Norvežani, a ne mi.

“Igrači su tada bili malo pokisli, no govorio sam cijelo vrijeme da je naš posao da ostanemo fokusirani na svoju utakmicu i da će Talijani dati dva gola u nastavku. To se i dogodilo”, rekao je Čačić na kraju.

(Hina)