Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Novske, sa starta 3. dionice 14. Memorijalnog ultra maratona Zagreb – Vukovar (Ovčara) u četvrtak ujutro je iz Novske krenulo osam maratonaca prema Slavonskom Brodu.

Ultra maraton je startao u utorak, 13. listopada, iz Zagreba, jedan je od najdužih u ovom dijelu Europe, a trči se pod geslom “Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”. Organizator je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba.
Maratonci će na današnjoj trećoj dionici pretrčati 90,5 kilometara, a u Slavonskom Brodu očekuju se oko 17 sati. Do cilja na Ovčari maratonci će pretrčati ukupno 344,1 km.
Prva dionica bila je Zagreb (Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km, druga Ivanić Grad – Novska 72 km, treća Novska – Slavonski Brod 90,5 km, četvrta Slavonski Brod – Osijek 84 km i peta dionica Osijek – Vukovar (Ovčara), 47 km.
Memorijalni ultra maraton Zagreb-Vukovar “Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Vukovara i Hrvatske od velikosrpske agresije. Ove godine iz Zagreba je startalo 13 atletičara, od kojih čak šest iz Slovenije, no zbog vrlo loših vremenskih prilika u prva dva dana maratona, odustala su petorica natjecatelja.

(Hina)