“Kreten” koji se odbija rukovati s njim, ljubomoran na njegovo bogatstvo, tako je Silvio Berlusconi opisao Nicolasa Sarkozyja u svojoj prvoj autoriziranoj biografiji “My Way” koja je netom objavljena u Italiji.

Prema knjizi američkog novinara Alana Friedmana  bivši francuski predsjednik je često bio bezobziran prema bivšem šefu talijanske vlade.

“Bio je ljubomoran, jer sam bio bogat, a on ne”, tvrdi Berlusconi koji je ispričao da mu je Sarkozy nakon vjenčanja s Carlom Bruni, nasljednicom bogate talijanske obitelji rekao ” Vidiš Silvio, sada sam bogat. Kao ti!”.

Na jednom summitu u Bruxellesu krajem listopada 2011. francuski predsjednik se odbio s njim rukovati.

Berlusconi još nije zaboravio ni Sarkozyjevu trvdoglavu upornost ni agresivne pritiske dovođenja MMF-a u Italiju, kao ni grimasu koju je podijelio s njemačkom kacelarkom Angelom Merkel kada  ih je novinar pitao vjeruju li u talijanska obećanja reformi.

Usput je bivši Cavaliere ispričao da je poklonio puno komada nakita, koji je platio iz svog džepa, strogoj njemačkoj kancelarki Angeli Merkel koja ih je uvijek sa zadovoljstvom prihvaćala. (Hina)